fbpx
 
 

26. travnja 2011. godine, na svojoj 15. sjednici, Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda dodjeljuje javno priznanje i nagradu

POVELJA POČASNOG GRAĐANINA

Pateru Albertu Thielemeieru

zlatomisniku, u prigodi obilježavanja 50 plodonosnih godina misništva, služeći čovjeku i Crkvi. U duhovnoj skrbi kao bolnički kapelan Opće bolnice s puno ljubavi i gorljive zauzetosti za čovjeka u potrebi, pretakao je vjeru u djela te podsjećao na svetost ljudskog života od začeća do naravne smrti. Riječima ohrabrenja, pozivanjem na praštanje i humanitarnu pomoć potrebitima tijekom Domovinskoga rata, svojom prisutnošću i molitvom davao je nadu napaćenom i ratom unesrećenom hrvatskome narodu. Svaki susret s njim nasluti Božju ljubav, a njegova redovnička i svećenička blagost i dobrota poticaj je za rast u vjeri i radosno življenje kršćanstva.


ZLATNA ČAPLJA 

Šimi Đamiću
(posthumno)
zapovjedniku "Anđela pakla" Specijalne policije Republike Hrvatske, heroju s velikim hrvatskim srcem na ponos građana Slavonskog Broda i hrvatskog naroda koji je dao izniman doprinos u obrani Domovine.


GRB GRADA SLAVONSKOG BRODA
 
 

Gerhardu Robelu
dugogodišnjem donatoru i dobrotvoru Humanitarne organizacije sv. Filomena, Ralbitz  Rosental, Njemačka za izuzetno vrijednu dugogodišnju humanitarnu pomoć na  dobrobit Udruge za promicanje inkluzije i grada Slavonskog Broda. 
 

 


Prim. dr. sc. Stjepanu Čeoviću
specijalistu epidemiologije za sveukupan stručni i znanstveni doprinos na istraživanju endemske nefropatije i unapređenju preventivne zdravstvene zaštite i socijalnih vrednota lokalnog stanovništva.


Dušanu Dušku Svilaru
(posthumno)
prepoznatljivoj ikoni grada Slavonskog Broda koji je svojim likom i djelom obilježio je slavonskobrodsko novinarstvo te pisanom riječju zaustavljao za vječnost najvažnije trenutke moderne povijesti Slavonskog Broda.


Miri Plazibat
učiteljici hrvatskog jezika za svesrdan i predan pedagoški rad kojim ostavlja neizbrisiv  trag u  kulturno-umjetničkom izražavanju mladih Brođana te podizanju ugleda  učiteljskog zvanja.


Tereziji Štević
umirovljenoj medicinskoj sestri i instrumentarki u ginekološkoj operacijskoj sali za 44 godine radnog staža, vjernog, predanog humanog rada i služenja bolesnom čovjeku.
 

 


Ivanu Živiću
nastavniku matematike i fizike za iznimna postignuća u radu s mladima, ostvarene  rezultate te promicanje matematike i fizike u gradu Slavonskom Brodu i Republici Hrvatskoj.


Martinu Lorenc
za dugogodišnje djelovanje na promicanju obrtništva i zlatarstva te kvalitetu proizvoda kojom doprinosi ugledu grada Slavonskog Broda.
 


Ivanu Katiću
brodskom slikaru koji velikim brojem samostalnih izložbi i sudjelovanjem na skupnim  izložbama diljem svijeta i domovine motivima gradske vedute, rijeke Save i krajolicima Slavonije predstavlja svoj uži zavičaj i grad Slavonski Brod. Za uspješno slikarsko djelovanje i nezaobilaznu točku visoke kulturne razine grada Slavonskog Broda.


Udruženju obrtnika Slavonski Brod
u prigodi više od 100 godina postojanja obrtništva u gradu Slavonskom Brodu i 50 godina samostalnog djelovanja te promicanja obrtničke tradicije i kontinuirane pomoći obrtnicima, udrugama, gradskim društvima i građanima grada Slavonskog Broda. 


Hrvatskoj ligi protiv raka Brodsko-posavske županije
za dugogodišnji kontinuirani humanitarni rad i zalaganje, osobitu moralnu potporu te pomoć i sudjelovanje u vrijednim projektima i programima s područja borbe protiv zloćudnih bolesti, na dobrobit grada i građana Slavonskog Broda.


ŠTIT BERISLAVIĆA


Vinku Hrvojeviću
za plemenitost i humanost iskazanu dugogodišnjim darivanjem krvi te rad na podizanju svijesti o značenju humanitarnog rada i dragovoljnog darivanja krvi, na dobrobit građana i opće dobro.


Ani Dujanović
športskoj trenerici koja je osobnim zalaganjem i upornošću omogućila osobama s  najtežim invaliditetom bavljenje športom te ostavila neizbrisiv trag na promicanju športskih aktivnosti,  unapređenju zdravlja i kvalitete života osoba s invaliditetom.


Danijeli Božićević
profesorici mentorici glazbene kulture, učiteljici solfeggia i zborovođi Dječjeg  pjevačkog zbora Glazbene škole Slavonski Brod za sveukupne rezultate i postignuća u promicanju glazbene  kulture, značajan doprinos u afirmaciji kulture pjevanja najmlađih Brođana te postignute  vrhunske uspjehe kojim promiče ime  grada Slavonskog Broda.
 


Gordani Mišković
dugogodišnjoj predsjednici Udruge distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Slavonski Brod za kontinuirani uspješni rad na ostvarivanju  prava i potreba te zalaganje u prevladavanju teškoća osoba s invaliditetom.
 


Udruzi Specijalne jedinice policije u obrani Domovine Slavonski Brod
za izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske,  iskazanu hrabrost te 15 godina nesebičnog pomaganja u mirnodopskom vremenu  na dobrobit grada i građana Slavonskog Broda.
 

 


Ogranku Matice hrvatske Slavonski Brod
u prigodi obilježavanja 20. godišnjice obnove rada Ogranka te promicanja narodnog i  kulturnog identiteta hrvatskoga naroda i grada Slavonskog Broda na svim područjima  umjetničkoga, znanstvenoga i duhovnoga stvaralaštva. 
 

 


Kreativnoj radionici Brod
u prigodi obilježavanja 10 godina amaterskog likovnog stvaralaštva, nesebičnog humanitarnog djelovanja u likovnoj i umjetničkoj avanturi te aktivnog pokretanja izvora kreativnosti. 

 

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave