fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

08. travnja 2010. godine, na svojoj 10. sjednici, Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda dodjeljuje javno priznanje i nagradu

POVELJA POČASNOG GRAĐANINA

Dr. Franji Komarici,
biskupu Banjalučke biskupije, uzornom humanistu, mirotvorcu, glasnogovorniku obespravljenih i progonjenih, promotoru vjerskih i kulturno-povijesnih vrijednosti te glasniku istine koji je vjerom i ljubavlju, praštanjem i pomirenjem stao u obranu čovjekovog dostojanstva.

ZLATNA ČAPLJA - NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO

Mons. Vidu Mihaljeku (posthumno),
brodskom župniku, upravitelju svetišta Gospe Brze Pomoći, dekanu, te začasnom kanoniku čije je prihvaćanje, animiranje i dugogodišnje razvijanje pobožnosti Gospi Brze Pomoći pridonijelo nastanku svetišta u Slavonskom Brodu kao nove vrijedne "duhovne oaze" našega grada, županije, nadbiskupije i domovine.

 

GRB GRADA SLAVONSKOG BRODA

Mirku Sečiću,
časniku Hrvatske vojske, za aktivno sudjelovanje u njegovanju, isticanju i obilježavanju obljetnica 157. brigade Hrvatske vojske koja je dala izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

 

Silviji Šetina,
magistrici društveno-humanističkih znanosti iz područja filologije za sveukupne vrijedne rezultate u stručnom i znanstvenom radu, obrazovanju generacija mladih kao i društveno - korisnom angažmanu.

 

Frani Piploviću,
za 25 godina javnog, političkog i stručnog rada kojim je obilježio društveni život, a svojim profesionalnim radom u novinarstvu, razvijenim komunikacijskim i prezentacijskim vještinama, organizacijskim sposobnostima, individualnim inicijativama te višegodišnjim političkim djelovanjem promovirao Slavonski Brod kako u domaćim tako i međunarodnim okvirima.

 

Vlč. Pavlu Madžareviću,
župniku Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju, za nesebičnu skrb o vjernicima svoje župe i sveukupan doprinos na duhovnoj obnovi, humanitarnom djelovanju, kulturi i izdavaštvu, čime je oplemenio svoje župljane, žitelje grada i šire, a grad Slavonski Brod učinio prepoznatljivim.

 

Prim.dr.sc. Josipu Jeliću,
za unapređenje zdravstva i socijalnih vrednota, angažman u humanitarnom djelovanju Crvenog križa i zalaganje za ispravno obavljanje i vrednovanje liječničkog zvanja.

 

Prof.dr.sc. Ivanu Balenu,
dugogodišnjem rukovoditelju brodske bolnice, specijalistu interne medicine za sveukupan doprinos na unapređenju zdravstvene zaštite te izučavanje lokalne povijesti zdravstva.

 

Mr.sc. Boženi Coha,
specijalistici interne medicine, za sveukupan znanstveni i stručni rad na liječenju hematoloških bolesti te nesebičnu skrb o pacijentima oboljelim od teških bolesti.
 

Državnom arhivu u Slavonskom Brodu,
za 50 godina kontinuiranog rada na zaštiti, obradi i čuvanju arhivskog i registraturnog gradiva koje je kao izvorna baština nezamjenjiv izvor za proučavanje i razumijevanje naše povijesti, kulture i društvenih zbivanja.

 

Nogometni veterani grada Slavonskog Broda,
u obilježavanju vrijednog jubileja, 100 godina postojanja i djelovanja na očuvanju tradicije nogometa kao najpopularnijeg športa u gradu koji je okupio veliki broj djece i mladih te dao vrijedan doprinos športskom životu grada Slavonskog Broda.

 

ŠTIT BERISLAVIĆA

Dinki Marijanović
za dugogodišnja športska dostignuća u gimnastici i neizbrisiv trag u odgoju brojnih generacija natjecatelja s visoko rangiranim športskim dostignućima te gimnastičkih trenera i sudaca.

 

Branki Macan,
za dugogodišnju nesebičnu skrb i brigu o korisnicima te pružanje potpore, edukacije i motivacije radi njihove što bolje prilagodbe, smanjenja komplikacija i kvalitetnijeg življenja.

Anđi Valić,
za izuzetno zalaganje, dobročinstvo, volonterski i humanitarni rad kojim sve svoje slobodno vrijeme i nadarenost u kulturi i umjetnosti nesebično prenosi na mlađe generacije, poglavito invalidne osobe i osobe s posebnim potrebama, što je vidljivo u stalnom sudjelovanju u aktivnostima i kreativnim radionicama brojnih udruga.

Maestru Ivanu Bariću,
najstarijem aktivnom članu Udruge Limena glazba "Željezničar", koji je svojim  entuzijazmom, snagom, velikim trudom te fascinantnim sluhom uspio održati limenu glazbu kao nezamjenjiv i jedinstven glazbeni izričaj u gradu Slavonskom Brodu.

 

Stanislavu Hudiju,
predsjedniku i voditelju Dječjeg kazališta "Ivana Brlić Mažuranić", glumcu, redatelju i scenaristu brojnih predstava, inspicijentu i umjetničkom voditelju za sveukupne rezultate i  postignuća u promicanju i očuvanju tradicije lutkarstva te obogaćivanje kulturnih sadržaja za djecu.

 

Limenoj glazbi "Željezničar",
u godini obilježavanja vrijednog jubileja, 80. obljetnice rada, za kontinuirano djelovanje na njegovanju i očuvanju limene glazbe kao jedinstvenog glazbenog izričaja u gradu Slavonskom Brodu.

 

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave