fbpx
 
 

27. travnja 2012. godine, na svojoj 21. sjednici, Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda dodjeljuje javno priznanje i nagradu

POVELJA POČASNOG GRAĐANINA GRADA SLAVONSKOG BRODA

DRAGOMIRU HAUSKNECHTU, dr.med.
liječniku i čovjeku velike ljudske širine i energije koji je svojim dugogodišnjim radom u brodskoj bolnici, nesebičnim liječničkim i stručnim zalaganjem predano i ljudski služio u najtežim i najljepšim trenucima života stanovnika grada Slavonskog Broda.

 

ZLATNA ČAPLJA
Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda je iznimno u 2012. godini donijelo odluku o dodjeli dvije nagrade za životno djelo Zlatne čaplje (20. obljetnica smrti)

KRUNOSLAVU KERNU, prof. (posthumno) 
u povodu 20. obljetnice smrti našeg sugrađanina, akademskog slikara, intelektualca i pokretača brodske umjetnosti koji je svojim radom  preobrazio umjetnički život grada Slavonskog Broda dao veliki doprinos brodskoj i hrvatskoj kulturi i umjetnosti te ostavio iznimna ostvarenja koja su unaprijedila likovni i kulturni život grada.

 

IVI BOREVKOVIĆU BAJI, dipl.ing.šum. (posthumno)
u povodu 20. obljetnice smrti našeg sugrađanina, za njegov sveukupan doprinos u provedbi projekata od posebnog značaja za razvitak i suvremeni izgled grada Slavonskog Broda, na dobrobit svih naraštaja Brođana.

GRB GRADA SLAVONSKOG BRODA

prof.dr.sc. NEDI ABERLE, prim.dr.med.
za osobit doprinos razvoju i unapređenju zdravstvene zaštite i zdravstvene djelatnosti, promicanju stručnih, znanstvenih i etičkih načela te izniman doprinos medicinskoj znanosti, osobito na području pedijatrije.

THOMASU  UHRIGU
njemačkom fizioterapeutu i dugogodišnjem dobrotvoru, za sva dobra i svesrdnu pomoć na dobrobit djece s posebnim potrebama te značajan rad u rehabilitacijskoj edukaciji kojim pridonosi ugledu Centra za rehabilitaciju "Zlatni cekin" i grada Slavonskog Broda.

MARIJI BAMBIR, profesorici psihologije
za dugogodišnji nesebični i humani rad koji potvrđuje njezinu osobnost, stručnost i ljudskost te izniman doprinos u profesionalnom djelovanju, potpori i razumijevanju na dobrobit čovjeka.

JUGOSLAVU GOJKOVIĆU, dr.med.
liječniku i dječjem psihijatru, magistru znanosti, za stručan i nesebičan profesionalni i volonterski rad te sveukupne vrijedne rezultate na dobrobit djece i mladih kao najveće vrijednosti društva.

SLAVICI BRINZEJ (posthumno)
brodskoj pjesnikinji i spisateljici, za književno stvaranje, poeziju punu iskrenih i sretnih misli izrečenih glasno kojim je uveselila brojna srca i ušla u krug recentne hrvatske poezije za djecu.

VIKTORIJI ABRAMOVIĆ
u obilježavanju 50. obljetnice umjetničkog rada, za promicanje i njegovanje tradicije slikarstva kao nezaobilazne točke visoke kulturne razine grada Slavonskog Broda.

KULTURNO UMJETNIČKOM DRUŠTVU PODVINJE
za 86 godina postojanja i kontinuiranog djelovanja na njegovanju i očuvanju bogatstva pjesme, plesa, narodnog ruha i izričaja kao tradicijske kulture svog mjesta te promicanje grada Slavonskog Broda.

TVRTKI "ČEPO" D.O.O.
za 20. godina uspješnog rada na unapređenju kvalitete proizvodnje i ostvarene rezultate u poslovanju te doprinos gospodarskom ugledu grada Slavonskog Broda.

 

ZAVIČAJNOJ UDRUZI LIČANA "VRILO MUDROSTI"
u povodu 20. obljetnice djelovanja u promicanju ugleda grada Slavonskog Broda, razvijanja suradnje i prijateljstva s brojnim institucijama i udrugama iz Like, osobito na kulturnoj, gospodarskoj i humanitarnoj razini, čuvajući i njegujući kulturnu baštinu, tradiciju i običaje Ličana.

AKVARELISTIČKOJ KOLONIJI "SAVA"
za dugogodišnje obogaćivanje likovnog i umjetničkog stvaralaštva, promicanje i njegovanje tradicije tehnike akvarela u slikarstvu kao svojevrsnog zaštitnog znaka grada Slavonskog Broda.

ŠTIT BERISLAVIĆA 

LIDIJI UDOVČIĆ
učiteljici razredne nastave, za svesrdan i predan pedagoški rad kojim ostavlja neizbrisiv trag u odgoju, stjecanju znanja i kreativnom izražavanju mladih te podizanje ugleda učiteljskog zvanja.

BRANKU SKOKOVIĆU
osnivaču Brodske ekološke udruge "ZEMLJA", aktivnom borcu u zaštiti životnog okoliša, osobito rijeke Save, za  sveukupan doprinos u promociji i borbi za ekološku zaštitu voda, priobalja, tla, zelenila, zraka te unapređenja kvalitete života i ekološku osviještenost građana Slavonskog Broda.

 

Mr.art. PREDRAGU GOLLU
akademskom slikaru, intelektualcu, eruditu i čovjeku iznimne slikarske i osobne kulture koji ostavlja važan trag u brodskoj osobito umjetničkoj sredini, za doprinos brodskoj i hrvatskoj kulturi i umjetnosti.

DARIJI VLAJNIĆ
članici Dječjeg kazališta "Ivana Brlić Mažuranić", za sveukupne rezultate i postignuća u promicanju i očuvanju tradicije kazališta i lutkarstva te obogaćivanje kulturnih sadržaja za djecu.

PAVI MAJSTORIĆU
hrabrom i samozatajnom mladom Brođaninu za iskazanu hrabrost, plemenitost i požrtvovnost u spašavanju ljudskog života.

STJEPANU VOKIĆU
za ljudsku plemenitost i dugogodišnju nesebičnu skrb za, u svijetu dvije najpoznatije bijele rode, Malenu i Klepetana te promociju grada Slavonskog Broda i Hrvatske u svijetu.

DRUŠTVU MULTIPLE SKLEROZE BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE
za 10 godina kontinuiranog i uspješnog djelovanja na promicanju ljudskih prava svojih članova, njihove pravne i materijalne zaštite, poticanja i iniciranja unapređenja istraživanja, liječenja i rehabilitacije, za programe uključivanja i pomoći osoba s posebnim potrebama u društveni, športski i kulturni život grada i zalaganje u prevladavanju teškoća oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti.

UDRUZI "SLAP"
koja okuplja roditelje i članove obitelji djece oboljele, liječene i izliječene od malignih bolesti, za sveukupni dobrotvorni i humanitarni rad na pružanju potpore svojim članovima, na iskazanom izuzetnom zalaganju i pomoći djeci i roditeljima u teškoj borbi s bešćutnom bolešću.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave