fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

IMG 7957 resize

Gradonačelnik Mirko Duspara danas je u Velikoj vijećnici potpisao ugovore s predstavnicima tvrtki Gradnja Slavonska d.o.o i Hidromont industrijska montaža d.o.o, o izvođenju radova na dva nova gradska projekta- 7,8 milijuna vrijednom novom gradskom dječjem vrtiću u Kažotićevoj ulici te novim 5,7 milijuna kuna vrijednim gradskim stanovima za mlade obitelji. 

Kako je prilikom potpisivanja današnjih ugovora istaknuo gradonačelnik Mirko Duspara, oba ova projekta odraz su jednog od glavnih ciljeva i prioriteta Gradske uprave u idućoj godini, a to je i dalje raditi na stvaranju što boljih uvjeta života za građane Slavonskog Broda, s posebnim naglaskom na mlade obitelji. Tako će se novi gradski stanovi za mlade nalaziti uz već postojeće zgrade u Ulici Vida Došena, a projektom je predviđena izgradnja ukupno 12 stanova, 6 trosobnih i 6 dvosobnih, u dvjema stambenim zgradama, a rok za izvođenje radova je 9 mjeseci.

Slavonski Brod je jedini grad u Hrvatskoj koji je ponudio ovakav projekt mladim obiteljima kako bi im pomogao u rješavanju stambenog pitanja na za njih povoljniji način, a da su oni prepoznali njegovu vrijednost potvrđuje i podatak da su svi raspoloživi gradski stanovi u prve dvije zgrade useljeni. Cijena najamnine za dvosobne stanove površine 49,29 m2 iznosi 920,00 kuna, a za trosobne stanove površine 59,89 m2 1.100,00 kuna. Svi stanovi imaju pripadajuće parkirno mjesto. Obje zgrade imaju energetski certifikat- razred B, što znači da je riječ o odlično izoliranim objektima koji omogućuju manju potrošnju toplinske energije, a samim tim i znatno manje troškove za mlade obitelji. Provođenjem ovog projekta Grad je privukao mlade iz drugih krajeva, a novina u natječaju je i mogućnost prijave samohranih roditelja s djecom te izvanbračnih zajednica.

S druge strane, kako bi se pomoglo roditeljima te omogućilo što bolje uvjete za polaznike gradskih dječjih vrtića i osnovnih škola, Grad već godinama ulaže značajna sredstva i u izgradnju novih te dogradnju i energetsku obnovu postojećih gradskih objekata na ovom području. U posljednjih osam godina za izgradnju i obnovu dječjih vrtića izdvojeno je preko 30 milijuna kuna, a uz obnovu postojećih, izgrađena su tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta. Tom popisu od iduće godine će se pridružiti i novi gradski dječji vrtić u Kažotićevoj ulici, koji će omogućiti još kvalitetnije uvjete predškolskog odgoja na području Slavonskog Broda. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 7,8 milijuna kuna, a novi vrtić površine 718 m2 će se nalaziti na parceli od 5.757,00 m2 u Kažotićevoj ulici. Novi gradski dječji vrtić tako će imati prostor za boravak djece, višenamjensku dvoranu, prostor za odgajatelje te prateće sadržaje i predviđen je za smještaj ukupno 55 djece.

Samo stalnim ulaganjem u projekte koji donose nove sadržaje za naše sugrađane i koji im omogućuju bolje uvjete života možemo potaknuti pozitivne demografske trendove i privući mlade i iz drugih dijelova Hrvatske na područje Slavonskog Broda. Svim dosadašnjim aktivnostima ali i ovim novim projektima nastojimo pomoći obiteljima, smanjiti im troškove u rješavanju najvažnijih životnih pitanja te pokazati kako mogu računati na pomoć Grada“- istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo