fbpx
 
 

Slavonski Brod nastavlja graditi uspješnu priču posvećenu poznatoj spisateljici Ivani Brlić-Mažuranić. Na prestižnom londonskom festivalu inovacija u kreativnim industrijama, umjetničke instalacije prošlogodišnjeg slavonskobrodskog Adventa odabrane su među 15 najboljih u svijetu.

Slavonski Brod već tradicionalno organizira manifestacije posvećene poznatoj spisateljici Ivani Brlić-Mažuranić i tako svake godine potvrđuje kako je njezino ime i književno stvaralaštvo uvelike vezano za ovaj grad. Ususret rođendanu ove poznate spisateljice, ovoga puta velika vijest stiže iz Londona. Naime, prošlogodišnje gradske umjetničke instalacije slavonskobrodskog Adventa iz davnina priznate su među 15 najkreativnijih u svijetu. Tako se zahvaljujući prestižnom festivalu London International Creative Competition, Slavonski Brod našao uz bok svjetskim kulturnim i kreativnim destinacijama. Ova nagrada dodjeljuje se već 14. godinu za redom, a članovi žirija bili su redom svjetski poznati kreativni direktori te stručnjaci iz područja digitalne umjetnosti.

„Ponosni smo što je naš Advent iz davnina prepoznat na svjetskoj razini. Osim što nam predstavlja potvrdu kako je sva priča koju vežemo uz ime ove velike spisateljice naišla na prepoznatljivost, motivacija nam je i za daljnji rad. Zato i ove godine u sklopu programa U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić za sve građane i ostale ljubitelje ove manifestacije dodatno pripremamo nove i originalne sadržaje. Vjerujemo da ćemo i ovoga puta zadovoljiti kriterije i na svjetskoj razini“, poručio je gradonačelnik Mirko Duspara.

Za prošlogodišnje kreativne adventske instalacije postavljene u Slavonskom Brodu i inspirirane likom Ivane Brlić-Mažuranić zaslužna je umjetnica Helena Bulaja Madunić i njezin međunarodni tim.  

„Kada smo dobili vijest da smo uvršteni u 15 najinovativnijih svjetskih umjetničkih instalacija, svi smo bili presretni. Svaka nagrada je posebna jer zadire u novi žanr i prostor pripovijedanja te umjetničkog stvaranja, a ova nagrada potvrda je vječnoj ljepoti i inspiraciji Ivaninog djela. Nagrada je dala i dodatni vjetar u leđa da hrabro nastavimo s novim idejama i projektima koje pripremamo za Slavonski Brod i cijelu Hrvatsku“, o nagradi je rekla Helena Bulaja Madunić.

Sve manifestacije posvećene Ivaninim „Pričama iz davnina“ pridonose očuvanju vrijedne kulturne baštine prožete slavonskom tradicijom, a Grad Slavonski Brod svake godine nastoji unaprijediti priču o „Ivaninom gradu“ s novim i originalnim sadržajima. Tako će kuća u kojoj je nekada živjela ova poznata spisateljica uskoro doživjeti novo svjetlo, a Slavonski Brod dobit će još jednu turističku atrakciju.

Priča o Ivani i Slavonskom Brodu nastavlja se u travnju u sklopu manifestacije U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić. I ovoga puta Grad Slavonski Brod u suradnji s Helenom Bulaja Madunić priprema autentične kreativno-zabavne sadržaje koje će u skladu s trenutnom situacijom biti uvelike usmjerene na digitalne platforme, a koje će još kratko vrijeme ostati tajna. Stoga ćemo ponovno pokazati da je Slavonski Brod grad iz bajke.

O lokalnoj priči Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu koja je velikim priznanjem na festivalu London International Creative Competition zadobila globalan karakter, možete više pročitati na poveznici.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo