fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

Dragi sugrađani i sugrađanke,

osjećam iznimnu zahvalnost i čast što i ove godine kao gradonačelnik mogu s vama proslaviti Dan Grada Slavonskoga Broda i blagdan njegovog zaštitnika, svetog Ivana Nepomuka. Danas se s ponosom prisjećamo naše prošlosti, slavimo našu znamenitu povijest, kulturu i tradiciju.

Puno je truda i rada uloženo u unaprjeđenje svih onih aspekata života koji su nam svima izuzetno važni: od vrtića za naše najmlađe, škola koje pohađaju naša djeca, prostora za igru i rekreaciju, poboljšanja prometne infrastrukture, zdravstvenih usluga, rada brojnih udruga i društava, raznolikog i bogatog kulturnog života, te uvjeta za razvoj sporta i sportskih aktivnosti. Koristim priliku zahvaliti svima koji na razne načine nesebično doprinose daljnjem razvoju Slavonskog Broda - na gospodarskom društvenom, kulturnom ili sportskom planu. Upravo kad je riječ o našem najtrofejnijem sportu, kajakaštvu, ponosan sam što je baš Slavonskom Brodu pripala čast biti domaćinom Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu 2023. godine.

S namjerom da Slavonski Brod bude dom svih generacija građana, posebnu pažnju posvećujemo mladim obiteljima koje su temelj napretka svakog grada pa im Grad omogućuje povoljniju nabavku stana ili zemljišta za izgradnju obiteljske kuće. Osigurana su sredstva i za pronatalitetne mjere poput isplate jednokratne novčane pomoći za novorođenčad te dodjele opreme za prvorođeno dijete u obitelji, što je iznimno dobro prihvaćeno od strane građana.

Osim nastavka realizacije brojnih ranije započetih projekata, 2020. godina donosi i neke nove, od kojih posebno valja istaknuti izgradnju i rekonstrukciju autobusnog kolodvora u svrhu osiguranja kvalitetnijeg, modernijeg i energetski učinkovitijeg gradskog prijevoza. Potom, tu je i nastavak obnove sjevernog kavalira Tvrđave te izgradnja infrastrukture i opremanje Kuće tambure, a nastavlja se i s dogradnjom i rekonstrukcijom sportskih objekata. U završetku su radovi Stadiona uz Savu, kao i izgradnja mjesnog doma na Koloniji. Energetski su obnovljeni svi dječji vrtići, u ožujku je svoja vrata otvorio, četvrti po redu, dječji vrtić "Gita", a radi se i na izgradnji novog sportskog dječjeg vrtića u SD „Vijuš“. Završena je izgradnja trećeg reciklažnog dvorišta, a u ovoj je godini planiran je i početak izgradnje Inovacijskog inkubatora InnoBROD te unutarnje uređenje Kuće Brlić. 

Svi ovi projekti doprinose boljoj budućnosti grada i njegovih građana te stvaranju kvalitetnog urbanog prostora kakav i priliči europskim gradovima. Njima nastavljamo uljepšavati i razvijati naš grad kako bismo svim Brođanima i Brođankama osigurali uvjete za što kvalitetniji život. 

Shvaćajući kako je ulaganje u obrazovanje naših mladih sugrađana polazišna točka daljnjeg razvoja grada, kroz kvalitetne obrazovne programe želja nam je osnažiti naše mlade da se u svom gradu školuju i stvaraju nove vrijednosti koje će doprinijeti njegovom daljnjem razvoju.

Nažalost, unatoč spremnosti i dugogodišnjim nastojanjima gradske uprave da Slavonski Brod dobije Sveučilište čiji je Zakon o osnivanju Sveučilišta donesen još davne 2015. godine, to se nažalost još uvijek nije ostvarilo. Želim vjerovati da će se to uskoro konačno promijeniti pa ćemo se čvrsto držati za riječ predsjednika Vlade Republike Hrvatske koji je nedavno najavo skoro rješavanje pitanja početka rada Sveučilišta. Vrijeme je da Sveučilište u Slavonskom Brodu razvije studijske programe i upiše svoje prve studente iz naše regije i šire te da se ispoštuje propisana zakonska obveza.

Do tada, Grad Slavonski Brod će i dalje osiguravati najbolje moguće uvjete za život svojih građana. Zalagat ćemo se da građani Slavonskoga Broda imaju jednake mogućnosti i jednake uvijete kao i ostali građani u Republici Hrvatskoj te ćemo i dalje osluškivati potrebe naših građana, štititi našu povijest, čuvati vrijednu kulturu i tradiciju i nastaviti graditi još ljepšu i bolju budućnost grada kao naslijeđe generacijama koje dolaze.

Gradonačelnik,

Mirko Duspara, dr. med.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo