fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

origi digi 6719 resize

Zahvaljujući omogućenim vrhunskim uvjetima za bavljenje ovim sportom, Gradu Slavonskom Brodu pripala je čast ugostiti najbolje europske kajakaše, čime će najtrofejniji sport ovog grada biti značajno promoviran na europskoj razini.

Glavni protukandidat za domaćinstvo Eura 2023. bila je ruska metropola Moskva, no Upravni odbor Europske kajakaške asocijacije izabrao je upravo Grad Slavonski Brod kao domaćina Europskog prvenstva u kajak-kanu u disciplini maraton. Ovaj iznimno važan sportski događaj za Grad Slavonski Brod, ali i  cjelokupni hrvatski sport, održat će se 2023. godine.

Detalje organizacije predstojećeg natjecanja predstavio je Brođanin Marko Lipovac, istaknuti hrvatski kajakaš te jedan od glavnih inicijatora projekta domaćinstva ovog uglednog sportskog natjecanja.

„Ovaj događaj sam potencirao još prije četiri godine kada je Europsko prvenstvo bilo u Portugalu. Tada sam pomislio, ako mogu oni, zašto ne bismo mogli i mi. Nakon svega postali smo kandidati i jednoglasno je donesena odluka da postanemo domaćini Europskog prvenstva.“,  rekao je Lipovac.

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara podsjetio je na dugogodišnju tradiciju uspješnosti kajakaškog sporta na ovom području:

„Ovo je veliki događaj za grad Slavonski Brod, ali i cijeli hrvatski sport. Kajak je najtrofejniji sport u Slavonskom Brodu, a tradicija kajakaštva u našem gradu duga je više od pola stoljeća. Ono što mene posebno veseli je da je ovo jedno veliko priznanje našim kajakašima koji su se godinama borili i trudili i koji su pokazali da su najjači u Hrvatskoj“,izjavio je gradonačelnik Duspara.

Grad Slavonski Brod odlukom o domaćinstvu Eura, našao se u društvu europskih gradova poput Budimpešte u kojoj se prvenstvo održava ove godine, Moskve (2021.) te danskog Silkeborga u kojoj će se održati 2022. O značaju ovog događaja za hrvatski sport govorili su i Branko Lovrić, tajnik Europske kajakaške federacije i glavni tajnik Hrvatskog kajakaškog saveza te Marko Čurković, predsjednik Hrvatskog kajakaškog saveza.

„Uvjereni smo da će Slavonski Brod uspješno organizirati nadolazeće natjecanje. Znamo koliko kajakaštvo znači Brođanima i  znamo da imamo podršku gradonačelnika, a ovo je i klubu Olimpiku veliko priznanje. Mi brojimo oko 1500 registriranih sportaša i razvijeni smo po županijama od Jadrana do Slavonije, koja je uvijek bila izuzetno jaka u ovom sportu. Slavonski Brod je isplivao s  dobrim rezultatom i na svjetskom i na Europskom prvenstvu te se nadamo novim medaljama i u seniorskim kategorijama“, poručio je Lovrić

„7 najljepših godina života sam proveo u Slavonskom Brodu te me za ovaj grad vežu brojne lijepe uspomene i prijateljstva. Puno se ulaže u razvoj kajaka i ovo danas je rezultat toga. Zahvaljujem gradonačelniku što je dao punu podršku da se ovakvo prvenstvo održi baš u Slavonskom Brodu“, dodao je Čurković.

Proteklo desetljeće Grad Slavonski Brod je uložio oko 150 milijuna kuna u razvoj sporta, a kao jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata ističe se novi kajakaški dom. Riječ je o sportskom objektu vrijednom 9,6 milijuna kuna u kojemu kajakaši imaju na raspolaganju najmoderniju opremu za treniranje, ali i sve druge potrebne sadržaje.

Europsko prvenstvo u kajaku okupi čak 30 europskih država s oko 500 sportaša, a samo natjecanje traje 7 dana, dok je za sve države svijeta osiguran i prijenos uživo. Domaćinstvom ovog međunarodnog natjecanja Grad Slavonski Brod dobit će neprocjenjivu promociju te će dodatno osnažiti reputaciju jednog od najuspješnijih hrvatskih gradova u kajakaštvu.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo