fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

LijepaSava1.jpgBROĐANI ĆE DAN RIJEKE SAVE OBILJEŽITI UZ OTVORENO PRVENSTVO U KUHANJU FIŠA I POPRATNI ZABAVNI I SPORTSKI PROGRAM
 
Predstavljanjem suvenira kontinentalnog turizma, USB memorijskog štapića u kućištu od tisućljetnog hrasta iz korita Save, danas je na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici najavljen Savski sajam. Tim će se događanjem u Slavonskom Brodu u petak 2.srpnja ujedno obilježiti i završnica nacionalnog društveno odgovornog projekta „Lijepa naša Sava“.
Brođani će tako, u organizaciji  Grada i Turističke zajednice Slavonskog Broda, imati priliku Dan rijeke Save obilježiti na Malom gradskom kupalištu uz Otvoreno prvenstvo grada Slavonskog Broda u kuhanju fiša, popularnu Fišijadu, te degustacije drugih tradicionalnih jela i pića. Na sajmu će se također predstaviti tradicijski obrti, zanati i rukotvorine savskog kraja, a posjetitelji će moći uživati i u popratnom sportskom te zabavnom programu.
Ovaj, četvrti u nizu, originalni savski suvenir spoj je suvremenog i autohtonog. Tom su se mišlju pri izradi vodili mladi inovatori iz Društva inovagtora „Sigma“, obloživši USB memorijski štapić u hrastovo drvo staro nekoliko tisuća godina izvađeno iz korita rijeke Save. Coca-Cola HBC Hrvatska će 20 ovih jedinstvenih memorijskih štapića darovati lokalnoj zajednici kao zalog za turističku budućnost grada.
„Vjerujemo da ćemo, zahvaljujući podršci Grada i Turističke zajednice Slavonskog Broda te suradnji s mladim inovatorima, uspjeti u ostvarenju našeg cilja i pridonijeti promociji Slavonskog Broda. Drago nam je što imamo priliku vlastitim primjerom i suradnjom s institucijama na svim razinama podići svijest o zaštiti i važnosti rijeke Save“, rekao je Sandro Baričević, direktor za odnose s javnošću Coca-Cole za regiju Alpe i Jadran.
„Riječ je o izuzetno važnom projektu za grad Slavonski Brod i Brođane koji su već stoljećima vezani sa Savu čiji se potencijali mogu iskoristiti na nebrojeno mnogo načina“, naglasio je Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda zahvalivši se Coca Coli na donaciji suvenira, a  Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Međunarodnoj komisiji za sliv rijeke Save što su upravo Slavonski Brod  odabrali za završnicu projekta „Lijepa naša Sava“.
Detalje o programu Savskog sajma u Slavonskom Brodu na konferenciji za novinare najavili su  Ivan Primorac, predsjednik Športsko-ribolovnog saveza Brodsko-posavske županije i Biljana Lončarić, direktorica ureda Turističke zajednice grada Slavonskog Broda,  dok je Goran Šukalo, savjetnik za sigurnost plovidbe u tajništvu Međunarodne komisije za sliv rijeke Save naglasio da nacionalni projekt Lijepa naša Sava podsjeća na važnost razvoja ekoturizma i plovnosti Savom, a ujedno pridonosi očuvanju, zaštiti i unaprjeđenju vodnih ekosustava u cjelini.
BRODSKA ZAVRŠNICA U HUMANITARNOM TONU
Glavni organizatori Savskog sajma u Slavonskom Brodu, Turistička zajednica i Grad Slavonski Brod, započeli su suradnju s nacionalnim projektom Lijepa naša Sava kojeg su partnerski pokrenuli Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Međunarodna komisija za sliv rijeke Save i Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji s Hrvatskim vodama i Agencijom za plovne putove kako bi doprinijeli ispunjavanju zajedničkog cilja : promicanju svijesti o važnosti zaštite hrvatskih voda i vodnih potencijala te poticanju ekoturizma i turističkih sadržaja na temeljima održivosti. Ovogodišnji program projekta Lijepa naša Sava započeo je 29. svibnja Savskim sajmom na Bundeku u Zagrebu i promocijom savske kravate u Davoru 31. svibnja, a nastavio se sajmovima u Sisku 5. lipnja i Županji 11. lipnja.
Projekt su na državnoj razini ove godine podržali još i Hrvatska turistička zajednica i trgovački lanac Plodine.
Završnica u Slavonskom Brodu imat će i humanitarni karakter jer će se tijekom održavanja Savskog sajma prikupljati donacije za potporu Udruzi Slap iz Slavonskog Broda koja okuplja roditelje djece oboljele, liječene i izliječene od malignih bolesti.

mt_gallery:

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave