fbpx
 
 

 

Grad brojnih mogućnosti

 

Obnovljene gradske osnovne škole

Kako bi se učenicima pružili što kvalitetniji uvjeti obrazovanja, Grad je energetski obnovio 4 velike osnovne škole te gradi nove školsko-sportske dvorane. Svim osnovnoškolcima osiguravamo radne materijale za školu, a svim prvašićima s područja grada darujemo i komplet pribor za likovnu kulturu. Zahvaljujući inicijativi Gradske uprave, od školske 2016./2017. godine program produženog boravka dostupan je u svim redovnim osnovnim školama na području grada. Također, Grad subvencionira i javni gradski prijevoz učenicima i studentima s prebivalištem na području Grada Slavonskog Broda.
Djećji vrtić Potjeh

Moderni gradski vrtići

Slavonski Brod danas ima energetski obnovljene sve postojeće dječje vrtiće, a slavonskobrodskoj djeci na raspolaganju su moderno uređeni i opremljeni prostori za kvalitetan predškolski odgoj. Kako bi financijski olakšao roditeljima, Grad Slavonski Brod djeci subvencionira cijenu vrtića ovisno o primanjima roditelja od 60 posto pa sve do 100 posto. Osim ovoga, Grad već godinama provodi i niz pronatalitetnih mjera poput jednokratne novčane naknade za novorođenčad u iznosu od 2.500 kuna za prvo dijete, 3.500 kuna za drugo dijete te 5.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete roditelja, dok se svoj djeci rođenoj u tekućoj godini isplaćuju i božićnice u iznosu od 750 kuna. Slavonski Brod je među prvim gradovima u Hrvatskoj koji je uveo novu pronatalitetnu mjeru darivanja prvorođene djece potrebnom opremom u vrijednosti od 5.000 kuna, a koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode.

Korzo - Najveći trg u Hrvatskoj

Glavni brodski trg, s površinom od 10.500 četvornih metara, jedan je od najvećih u Hrvatskoj te je središte izlazaka i druženja brojnih građana. Zimi se trg, zahvaljujući klizalištu i božićnim dekoracijama, pretvara u pravu adventsku bajku.

Vježbanje na otvorenom

Sprave za uličnu tjelovježbu u Slavonskom Brodu nisu novost, a ovakav tip "teretane na otvorenom" izrazito je popularan među građanima. Osim u Splavarskoj ulici prema Poloju te uz nogometni stadion na Livadi u Ulici Josipa Bašića, nedavno smo opremili i novo vježbalište na otvorenom u Naselju Andrije Hebranga uz Glogovicu.

Gradski bazeni Slavonski Brod

Bazenski kompleks od dva zatvorena i jednog otvorenog bazena, vrijedan 50,5 milijuna kuna, Grad Slavonski Brod izgradio je 2013., a u njemu svakodnevno trenira 150 djece, profesionalnih sportaša i rekreativaca.

Sportska dvorana Vijuš

U glavnoj Sportskoj dvorani u Slavonskom Brodu trenira se mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka i gimnastika, dok u neposrednoj blizini dvorane uređen i skate park. Projekt izgradnje i uređenja višenamjenske sportske dvorane vrijedan je više od 70 milijuna kuna, a njime je omogućena kvalitetna infrastruktura za bavljenje sportskim aktivnostima.

Moderni prostor za kajak kanu klubove

Budući da je kajak najtrofejniji sport u Slavonskom Brodu, za naše kajakaše i kajakašice izgradili smo novi sportski objekt u kojem su im omogućeni najmoderniji uvjeti za bavljenje ovim sportom. Riječ je o 9,6 milijuna kuna vrijednoj investiciji koja je samo nastavak ulaganja Grada Slavonskog Broda u projekte s područja sporta. Potvrđuje to i ukupan iznos od gotovo 140 milijuna kuna, koliko je tijekom posljednjih 14 godina uloženo u projekte s ovog područja u Slavonskom Brodu. Novi prostor za kajak-kanu klubove nalazi se na dvije etaže te uključuje teretanu, svlačionice, prostor za masažu, spremišta za kajake i radionice, veliku terasu te poslovni prostor za uprave klubova.

Šetnica i biciklističke staze uz Savu

Za one koji traže opušteni tempo života te nakon radnog vremena žele uživati u prirodi i mirnom okruženju, popularni brodski Kej glavno je mjesto brodskih šetača, a biciklistička i trkačka staza uz rijeku Savu, koja vodi sve do gradskog kupališta na “Poloju” izvrsno je mjesto za sve rekreativce. Zanimljivost je i kako je brodsko šetalište uz rijeku, ujedno i najduže šetalište u cijeloj Hrvatskoj.

Poloj - Najljepša riječna plaža u Europi

Slavonski Brod može se pohvaliti jednom od najljepših riječnih plaža u Europi koja predstavlja najveće bogatstvo grada i omiljeno izletište Brođana. Tijekom ljeta poznato gradsko kupalište na „Poloju“ privlači mnoge kupače koji traže osvježenje od ljetnih vrućina. Osim pješčane plaže, Gradsko kupalište na „Poloju“ opremljeno je i brojnim sportskim i zabavnim sadržajima kao što je odbojka na pijesku, stolni tenis, šah, nogomet. Na istom mjestu građani se mogu opustiti na terasama kafića ili pojesti sladoled, a Poloj je i izvrsno mjesto za obiteljski roštilj i druženje s prijateljima.

Gradska zemljišta za gradnju obiteljskih kuća

Mladim obiteljima koji žele živjeti u Slavonskom Brodu nudimo mogućnost zakupa gradskog zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće na razdoblje od 99 godina, što plaćaju oko 100 kuna mjesečno, a nakon deset godina zemljište mogu i otkupiti od Grada.

Povoljni stanovi za mlade obitelji

Jedini smo grad u Hrvatskoj koji je pokrenuo program stambenog zbrinjavanja za mlade obitelji po izrazito povoljnim uvjetima. Kroz projekt gradskih stanova za najam mladim obiteljima nude se dvosobni i trosobni stanovi za 920,00 kuna i 1.100,00 kuna mjesečnog najma. Svi stanovi imaju pripadajuće parkirno mjesto te se nalaze u zgradama s energetskim certifikatom - razred B, koji omogućuje značajno manje mjesečne troškove za mlade obitelji. Ugovor o najmu stana sklapa se na razdoblje od 5 godina, a nakon deset godina mlade obitelji mogu otkupiti gradski stan te uplaćena najamnina umanjuje kupoprodajnu cijenu stana. Na ovaj način pomažemo mladima da dugoročno riješe svoje stambeno pitanje, pri čemu se ne obračunava nikakva kamata od strane Grada, niti mladi moraju ulaziti u kreditno zaduženje.

Odlična prometna povezanost

Slavonski Brod leži na rijeci Savi i nalazi se na pola puta između Zagreba i Beograda, a još od rimskog doba na sjecištu smo i najvažnijih međunarodnih pravaca koji povezuju zemlje Europe s Bliskim istokom pa nam je većina europskih destinacija na dohvat ruke.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo