fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

Prema istraživanju portala Gradonačelnik.hr o povučenim sredstvima iz europskih fondova u 2021. godini, Grad Slavonski Brod ponovno se našao na samom vrhu ljestvice. Podatci konsolidiranih proračuna o povučenim sredstvima preuzeti su iz FINA-e, a prema njima Slavonski Brod zauzeo je visoko drugo mjesto odmah iza Osijeka, dok su iza Slavonskog Broda gradovi Rijeka, Zadar, Vukovar, Našice, Šibenik, Vinkovci, Bjelovar i Benkovac. Slavonski Brod u odnosu na ukupno povučena EU sredstva svih hrvatskih gradova tijekom 2021. godine imao je udio od 4,02 %.

Podsjećamo, Slavonski Brod pomoću europskih fondova izgradio je novu mrežu pješačko-biciklističkih staza i tako dobio preko 70 kilometara pješačko-biciklističkih staza kako bi se građane potaknulo na korištenje ekološki prihvatljivog oblika prijevoza. Na području infrastrukture dovršen je projekt rekonstrukcije prometnice, nogostupa i javne rasvjete te izgradnje biciklističke staze u Zagrebačkoj ulici. Najznačajniji projekti koji su ostvareni tijekom financijskog razdoblja 2017.-2021. svakako su projekti vezani uz obnovu brodske Tvrđave. Naime, na prostoru Tvrđave odvija se nekoliko projekta, a preduvjet za daljnju obnovu bilo je parterno uređenje i komunalna infrastruktura, projekt vrijedan 15,8 milijuna kuna (iznos bespovratnih EU sredstava je 13,5 milijuna). Nakon dovršetka ovog projekta, uslijedila je obnova sjevernog dijela zapadnog kavalira Tvrđave Brod u kojemu će biti smještena Kuća tambure, muzej posvećen tradicionalnom slavonskom glazbenom instrumentu. Vrijednost infrastrukturnih radova na ovom projektu je 27,4 milijuna kuna (bespovratna EU sredstva: 23,3 milijuna), a osim infrastrukturnih radova, projekt je obuhvatio i opremanje obnovljenih prostora Tvrđave. Osim prethodno navedenog, obnovljen je i zapadni dio sjevernog kavalira u kojemu će biti smješten Centar za nematerijalnu kulturnu baštinu, a u kojemu će se na poseban način isticati zvjezdarnica. Bespovratna europska sredstva osigurana su i za obnovu kuće u kojoj je živjela poznata hrvatska spisateljica Ivana Brlić Mažuranić. Na području gospodarstva, bespovratna europska sredstva osigurana su i za izgradnju te opremanje poduzetničkog inkubatora u koji će uskoro biti smješteni novi poduzetnici koji tek pokreću svoje poslovanje, ali i oni postojeći. Vrijednost izgradnje i opremanja poduzetničkog inkubatora je 16,3 milijuna kuna. Osim navedenih kapitalnih projekata, Grad je osigurao i značajna financijska sredstva iz Europskog socijalnog fonda koja su usmjerena na poboljšanje kvalitete boravka najugroženijih društvenih skupina u predškolskim i školskim ustanovama. Govoreći o novim projektima, pozornost u novom financijskom razdoblju bit će usmjerena na ulaganja u obnovljive izvore energije, a na osobit način na geotermalne potencijale. Nadalje, nastavit će se i s obnovom kulturnog bisera grada, Tvrđave Brod. Planirana je izgradnja ili dogradnja 9 novih dječjih vrtića kao i dogradnja gradskih osnovnih škola kako bi se svima omogućilo pohađanje jednosmjenske nastave (do sada je to omogućeno učenicima u sedam gradskih osnovnih škola). Također, nakon izgradnje poduzetničkog inkubatora, planirana je i izgradnja akceleratora, a i dalje će se nastaviti s projektima izgradnje novih pješačko-biciklističkih staza. Osim toga, u sljedećem financijskom razdoblju planirana je i provedba projekta dnevnog boravka za starije i nemoćne osobe, odnosno pružanje organizirane pomoći starijim osobama u njihovim vlastitim domovima.

O svim detaljima i rezultatima istraživanja portala Gradonačelnik.hr o povučenim sredstvima svih gradova iz europskih fondova u 2021. godini, možete pročitati OVDJE.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave