Sigurnost i dobrobit djece svima mora biti na prvom mjestu

Potaknut neprimjerenim medijskim napisima, kojima se grubo krše prava djece, Grad Slavonski Brod najoštrije osuđuje bilo kakvo iskorištavanje djece i mladih u senzacionalističke svrhe te izražava duboku zabrinutost takvom praksom.

Uzimajući u obzir činjenicu da na djecu i mlade,  uz obitelj, školu i vršnjake,  tijekom odrastanja najviše utječu i mediji, što potvrđuju i mnogobrojna istraživanja, posebnu pozornost prije svega treba posvetiti zaštiti njihove privatnosti i dostojanstva, budući da je riječ o najosjetljivijoj skupini društva koja treba našu najjaču zaštitu.

Posljedice neetičkog ponašanja, koje u središte zbivanja stavlja upravo maloljetnike, često su vrlo ozbiljne i trajne pa je dužnost cjelokupne zajednice, uključujući medije i ostale kreatore javnog mnijenja, sigurnost i dobrobit djece staviti na prvo mjesto.

Ovaj sve izraženiji problem prepoznala je i Agencija za elektroničke medije, koja je izdala priručnik sa smjernicama i preporukama o izvještavanju o djeci i mladima, dostupan na linku.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Sigurnost i dobrobit djece svima mora biti na prvom mjestu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.