Ponižavanje i kleveta gradskih službenika u svrhu samopromocije pojedinih vijećnika je nedopustiva

 gradskauprava                                                                                                                                                                                                                                  

Povodom današnjeg događaja za vrijeme zasjedanja Gradskog vijeća u kojoj su pojedini vijećnici bezrazložno javno prozvali pojedine službenike Gradske uprave iznoseći neistine informacije o njihovom privatnom životu te nakon čega je uslijedilo i verbalno ponižavanje i narušavanje dostojanstva službenika, moramo reagirati i istaknuti sljedeće.

Namjerno i javno iznošenje neistinitih informacija o privatnom životu osoba koje nisu javne osobe kao i za one koje jesu, i to s ciljem narušavanja ugleda i časti tih osoba, protivni su zakonima Republike Hrvatske i Ustava koji štiti temeljna prava i slobode svakog čovjeka. Takvi postupci su konačno i zakonski kažnjivi. Smatramo da je današnji način ponašanja u potpunosti neprofesionalan, nedopustiv i protivan svim kulturnim, ljudskim uzusima te utvrđenim pravilima ponašanja u ophođenju, kako u službenim, ali isto tako i u neformalnim uvjetima komunikacije. Vrijeđanje i ponižavanje na temelju spola ili profesije je kažnjivo, a jednako tako i javno iznošenje privatnih ili osobnih podatka, posebice i neosporno ako se radi o netočnim informacijama. Danas nije narušeno dostojanstvo samo jedne osobe, jednog službenika, već se pokazalo da je poštivanje rada i statusa, nas gradskih službenika, sa svim našim ljudskim i zakonski stečenim pravima, za pojedine gradske vijećnike, koji bi trebali biti primjereno predstavljati građane Slavonskog Broda, samo mrtvo slovo na papiru. Stoga ovima putem želimo istaknuti kako ne podržavamo i ni u kom slučaju nećemo odobravati zakonski nedopušteno ponižavanje i klevetu na razini svoga rada ili osobnog života, a osobito u svrhu samopromocije pojedinih vijećnika.

Službenici Gradske uprave

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Ponižavanje i kleveta gradskih službenika u svrhu samopromocije pojedinih vijećnika je nedopustiva

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.