Napreduju radovi na energetskoj obnovi četiri gradske osnovne škole

IMG 9762

Grad Slavonski Brod već godinama izdvaja značajna sredstva za projekte s područja školstva. Tako su potpisani ugovori o energetskoj obnovi četiri velike škole. Riječ je o 7,5 milijuna kuna vrijednoj energetskoj obnovi Osnovne škole „Hugo Badalić“ – Područna škola Jelas; 7,8 milijuna kuna vrijednoj energetskoj obnovi Osnovne škole „Blaž Tadijanović“ u Podvinju, 9,4 milijuna kuna vrijednoj energetskoj obnovi Osnovne škole Antun Mihanović te 8,2 milijuna kuna vrijednoj obnovi Osnovne škole Vladimir Nazor.

Navedeni projekti rezultat su višegodišnjeg nastojanja da se učenicima gradskih osnovnih škola omoguće što kvalitetniji uvjeti obrazovanja. Projekti energetske obnove jedan su od načina na koji to Grad sustavno čini posljednjih godina.

Na popisu realiziranih projekata u ovom razdoblju su uređenje prostora Glazbene škole u brodskoj Tvrđavi, izgradnja školskih sportskih dvorana u osnovnim školama „Ivan Goran Kovačić“, matičnoj i područnoj školi „Đuro Pilar“ te u Područnoj školi „Hugo Badalić“ na Jelasu, dogradnja škole „Blaž Tadijanović“, obnova krovišta na Osnovnoj školi „Ivana Brlić Mažuranić“ te obnova fasade na Područnoj školi „Vladimir Nazor“.

Što se tiče radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole "Hugo Badalić" (PŠ Jelas) do sada je izvedeno ukupno 72% radova koji obuhvaćaju građevinsko-obrtničke, strojarske i elektrotehničke radove. Trenutno su u izvedbi manji radovi na fasadi i dijelu stolarije, izvode se ličilački radovi te se završavaju krovopokrivački i limarski radovi na krovu zgrade. Nadalje, energetska obnova zgrade Osnovne škole Blaža Tadijanovića u Podvinju napreduje prema planu, a trenutno se izvode radovi na školskoj dvorani te se radi na dovršenju fasaderskih radova zgrada, stolarija je postavljena kao i krovopokrivački i limarski radovi. Što se tiče energetske obnove zgrade Osnovne škole "Antun Mihanović", trenutno smo u završnoj fazi izvođenja radova, a u tijeku je izrada plinske instalacije, tlačna proba, postavljanje plinomjera te spajanje na plin. Kada je riječ o energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole "Vladimir Nazor", Izvođač je trenutno u završnoj fazi postavljanja PVC stolarije na školi, dok su krov ulaza i krov hodnika između dvorane i škole sanirani.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Napreduju radovi na energetskoj obnovi četiri gradske osnovne škole

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.