Kroz projekt „Lunch box faza III“ Grad osigurao besplatnu prehranu za 1520 osnovnoškolaca

Lunch Box

Kad grad koji nastoji omogućiti što bolje uvjete obrazovanja za polaznike gradskih osnovnih škola, s posebnim naglaskom na djecu slabijeg imovinskog statusa, Grad Slavonski Brod je u školskoj godini 2018./2019. osigurao besplatnu prehranu za osnovnoškolce kroz projekt „Lunch box faza III.“

Ukupna vrijednost ovog projekta, kojim je osigurana besplatna prehrana za ukupno 1520 učenika gradskih osnovnih škola, iznosi 1.499.691,03 kn, a projekt je sufinanciran EU sredstvima u 100 postotnom iznosu.

Projektom „Lunch box faza III“ osigurana je prehrana za učenike u riziku od siromaštva, djecu samohranih roditelja, djecu iz obitelji s troje ili više učenika te djecu nezaposlenih roditelja koja su polaznici gradskih osnovnih škola. Na ovaj način im se pruža osjećaj sigurnosti te se uklanjanju razlike u materijalnom statusu učenika unutar škole. Istovremeno, na ovakav način se preveniraju i nezdrave prehrambene navike osnovnoškolaca koje utječu na njihov rast, razvoju i motiviranost za obrazovanjem.

Projekt se provodi u okviru otvorenog poziva za dostavu projektnih prijedloga „Osiguranje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva – školska godina 2018.-2019.“ za koji Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku obnaša ulogu posredničkog tijela prve razine.

Ovaj instrument provodi se u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), koji podupire aktivnosti država članica EU u pružanju materijalne pomoći potrebitima. Operativni program za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. predstavlja osnovni strateški dokument za korištenje i provedbu FEAD-a.

fond naj  min demo

Korisnik

mt_ignore
Grad Slavonski Brod

Partner u pripremi i provedbi projekta
mt_ignore

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica OBAVIJESTI Vijesti Kroz projekt „Lunch box faza III“ Grad osigurao besplatnu prehranu za 1520 osnovnoškolaca

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.