fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

IMG 0002 resize

Danas je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, zajedno sa zamjenicima Hrvojem Andrićem i Teom Tomas, održao prijem za istaknute brodske sportaše predstavnike BK „Radnički“, Vanesu Tot – članicu KKK „Marsonia“, Antuna Novakovića i Marka Lipovca – članove KKK „Olimpik“, Lukasa Jurakića – člana ŠK „Đuro Đaković“, Kristijana i Tomislava Katušića – članove KBK „Omega“, Jana i Petru Mikulić – članove KBK „Tigar Brod“, Gabrijela Veočića – člana BK „Brod“, predstavnike MOK „Marsonia“, članove KK „Zanatlija“ te Lorenu Šeremet i Filipa Orkića – članove AK „Marsonia“, povodom ostvarenih velikih sportskih rezultata.

U natjecateljskoj sezoni 2018./2019., nakon šestog, finalnog kola 1. Hrvatske boksačke lige, boksački klub "Radnički" postao je prvak Hrvatske čime je ostvaren povijesni rezultat za slavonskobrodski boks. 

Sjajan je bio i kajak kanu klub "Olimpik" koji je u tekućoj je sezoni obranio naslove prvaka Hrvatske u kategorijama kadeta, juniora i seniora te je tako 4. godinu u nizu najbolji hrvatski klub. U pojedinačnom kupu Republike Hrvatske imali su najviše pojedinačnih pobjednika, a zbrojem bodova to su postali: Luka Lipovac, Noa Marić, Antonela Orkić, Andrea Heđeš, Antonio Pavlešin i Fran Holjevac. Činjenica je da su u reprezentaciji Hrvatske imali osam članova što je najviše od svih u Hrvatskoj, a ujedno je to i rekordan broj od osnutka kluba. Za reprezentaciju su nastupali: Antun Novaković i Marko Lipovac - seniori, David Aračić i Denis Folvarek - juniori, Leona Pavlešin i Mihael Galetović - U-16, Antonela Orkić i Luka Lipovac - U-15. Posebno vrijedi istaknuti kako su Antun Novaković i Marko Lipovac kandidirali za odlazak na olimpijske igre na svjetskom prvenstvu koje je bilo najjače u povijesti kajaka i kanua sa zastupljenošću 101 države iz cijelog svijeta i oko 1500 sportaša. Antun je osvojio 11. i 23. mjesto, a Marko 26. mjesto. Na posljednjem ovosezonskom natjecanju Antonela Orkić i Leona Pavlešin osvojile su 6. mjesto u A finalu među najboljim kajakašicama svijeta uzrasta U-16.

Također, brodska kanuistica Vanesa Tot, članica kajak kanu kluba "Marsonia" ostvarila je svoje prvo seniorsko finale, što označava i prvo žensko finale za Hrvatskoj. Ona je tako postala osma najbrža kanuistica na svijetu. Osim što je nastupila u A finalu na 500m, ona je izveslala i nove osobne te hrvatske rekorde. Osim nastupa na 500m, Vanesa je nastupila i na 200m (riječ je o olimpijskoj disciplini). U polufinalu je osvojila 7. mjesto te tako zaključila svoj nastup na seniorskom prvenstvu. Ovo je čak treće finale za Vanesu na svjetskim prvenstvima (dva je veslala ranije u 8. mjesecu na svjetskom U23, osvojila je 7. mjesto na 200m (olimpijska disciplina) te 6. mjesto na 500m te iza sebe ima još dva europska A finala (osvojila je dvaputa 5. mjesto). Posljednjeg dana svjetskog prvenstva u Szegedu natjecala se u utrci na 5000 metara u kanuu jednokleku, a Vanesa je u navedenoj disciplini osvojila deveto mjesto.

Lukas Jurakić, član šahovskog kluba "Đuro Đaković" na juniorskom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske do 17 godina, održanom u Vinkovcima od 22. do 28. srpnja 2019. godine sa 6,5 bodova iz devet partija osvaja naslov prvaka Hrvatske. U navedenoj konkurenciji nastupilo je 44 natjecatelja, a s obzirom da je Lukas 2004. godište i inače nastupa i u kadetskoj konkurenciji, uspjeh je tim veći. Od 1. rujna 2019. na međunarodnoj rejting listi (FIDE) Lukas je najbolje plasirani kadet u Hrvatskoj.

I dalje sjajni na natjecanju u Osijeku bili su Kristijan Katušić i Tomislav Katušić, članovi kickboxing kluba „Omega“. NaimeKristijan Katušić je u svojoj kategoriji (senior 69 kg) u ožujku na natjecanju osvojio titulu prvaka Hrvatske u light contactu. Također, na istom natjecanju osvaja drugo mjesto i titulu vice prvaka Hrvatske u disciplini point fight. Njegov brat, Tomislav Katušić (senior (69 kg) na istom natjecanju osvaja titulu prvaka Hrvatske u disciplini point fight. 

Gabrijel Veočić, član boksačkog kluba „Brod“, juniorski viceprvak Europe, osvojio je i  brončanu medalju u srednjoj kategoriji na Europskom prvenstvu, koje se održalo u Bugarskoj (od 1. do 11.rujna). Podsjećamo da je Gabrijelu ovo već treća Europska medalja (2016., 2017. i 2019.). U iznimnoj jakoj konkurenciji ove olimpijske discipline nastupilo je 339 boksača iz 37 zemalja.

Jan i Petra Mikulić, članovi kickboxing kluba „Tigar Brod“ ostvarili su izvrsne rezultate na Svjetskom kupu u Mađarskoj, jednom od najistaknutijih turnira u svijetu koji je ove godine okupio više od tri tisuće boraca. Petra se tako okitila srebrom, a Jan broncom. Jan je višestruki prvak Hrvatske u kik-boksu, savate boksu i te-kvon-dou, osvajač Svjetskog i pobjednik Hrvatskog kupa, dok je Petra višestruka prvakinja Hrvatske u te-kvon-dou i savateu, europska prvakinja, osvajačica Svjetskog kupa i dvostruka viceprvakinja Hrvatske u kik-boksu. Zajedno su osvojili 120 medalja. Na prvenstvu Hrvatske u kickboxingu održanom u lipnju u Omišu, Jan je postao prvak Hrvatske. Osim toga Jan je i vicepravak Europe u svoj kategoriji. 

Odbojkaši MOK Marsonije ostavili su iza sebe izvrsnu sezonu u 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi – ISTOK u kojoj se natječu 4 godine, a Grad Slavonski Brod trebao bi tako imati predstavnika u najvišem rangu odbojkaškog natjecanja za muškarce jer je MOK Marsonia službeno u Superligi od sljedeće sezone. Ove godine u vrlo izjednačenoj 2. ligi, koja broji devet klubova, ostvarili su 15 pobjeda i samo jedan poraz. Osvojili su naslov prvaka, izborili kvalifikacije i kvalificirali se u Superligu.

Lorena Šeremet i Filip Orkić, članovi atletskog kluba "Marsonia" ostvarili su zapažene rezultate na IWCH Zagreb Meetingu 2019 – 69. Memorijal Borisa Hanžekovića. Lorena je tako osvojila 2. mjesto u skoku u dalj (4. razredi), a Filip Orkić je na istom turniru, osvojio 1. mjesto na 600 metara (6. razredi) a sudjelovao je i na Državnom prvenstvu u krosu za 5. Razrede gdje je također osvojio 1. mjesto.

Kuglački klub “Zanatlija Slavonski Brod” sljedeće sezone nastupa u 2. HKL Istok. U sezoni 2018./2019. na prvenstvima u Republici Hrvatskoj postizali su značajne rezultate. Njihov Lovro Buzov na Svjetskom prvenstvu u Češkoj treći igrač svijeta u kategoriji U18. Na ekipnom Svjetskom prvenstvu U18 reprezentacija završila na 5. mjestu. U ožujku su obranili naslov ekipnog prvaka Hrvatske U23, ali su i na prvenstvu u Delnicama postali ekipni prvak Hrvatske i u kategoriji U18.

Gradonačelnik je čestitao svim prisutnim sportašima te im je poželio sreću u daljnjem radu. 

 

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo 

hrenfrdeit