fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

naslovna resize

Danas je održana 3. Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Slavonskom Brodu kojoj je predsjedavao predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, a koji je ovom prigodom održao i sastanak s županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem i gradonačelnikom grada Slavonskog Broda Mirkom Dusparom.

U Slavonski Brod, predsjednik Vlade Republike Hrvatske došao je zajedno s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić, potpredsjednikom Vlade i ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromarom, ministrima Goranom Marićem, Zdravkom Marićem, Draženom Bošnjakovićem, Tomislavom Tolušićem, Gabrijelom Žalac, Olegom Butkovićem, Markom Pavićem, državnom tajnicom iz Ministarstva hrvatskih branitelja Nevenkom Benić, Nenadom Križićem pomoćnikom ministra iz Ministarstva hrvatskih branitelja. Dočekali su ih župan Danijel Marušić i gradonačelnik Mirko Duspara ispred Spomen obilježja „Prekinuto djetinjstvo“ za djecu poginulu u Domovinskom ratu gdje je kasnije predsjednik Vlade položio cvijeće i odao počast skupa s županom, gradonačelnikom i izaslanstvom svim prerano ugašenim životima nevine djece.

Nakon toga održan je uži sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, gradonačelnika Slavonskog Broda, župana Brodsko-posavske županije i ministara vezano za projekte koji se provode u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. Gradonačelnik Mirko Duspara rekao je da su se na užem sastanku prije sjednice dotaknuli velikog problema vezanog za grad i županiju, ali i državu, gdje se pokušalo pronaći rješenje za situaciju u kojoj se našao Đuro Đaković. Gradonačelnik  je spomenuo i projekte koji je su strateški važni projekti zajednički gradu i županiji, a pritom je mislilo na projekte Luka Slavonski brod, spojna cesta Đure Đakovića sa sjevernom veznom cestom, Istočna vezna cesta i i dr. Nadalje, na sastanku se govorilo i o projektima koji su važni za cijelu Slavoniju i Baranju. Gradonačelnik Mirko Duspara posebno je pozdravio donošenje Zakona o porezima koji će dobar način pomoći lokalnoj samoupravi. Istaknuo je želju da se što prije riješi problem Sveučilišta Slavonski brod i OŠ „Milan Amruš“ s nadom da će se to iduće godine riješiti i realizirati. Također, ministra financija Zdravka Marića uputio je na to da se pokuša smanjiti porez na dobit koji je izuzetno važan za investitore koji dolaze u Slavonski Brod.

Na samoj 3. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, izložila je informacije o provedbi Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, a potom je ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić govorila o mjerama poticanja ulaganja i ostvarivanja EU potpora za poduzetnike na području Slavonije, Baranje i Srijema. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković ukazao je na mogućnosti unapređenja prometne infrastrukture na području pet slavonskih županija, a o stavljanju u funkciju neaktivne državne imovine za razvoj jedinica lokalne samouprave izvjestio je ministar državne imovine Goran Marić. Bilo je i riječi o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske  o čijem je nacrtu prijedloga govorila ministrica Gabrijela Žalac. U zaključnu raspravu uključili su pozvani članovi Savjeta i župani, gradonačelnici te ostali uzvanici, cijela sjednica je bila u cijelosti medijski praćena.

 

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo