fbpx
 
 

Uvođenjem nove usluge Grad Slavonski Brod će u partnerstvu s Boltom intenzivno raditi na olakšanju kretanja gradom i na brizi za okoliš.

U znak dobrodošlice Bolt je pripremio i posebne pogodnosti: besplatno otključavanje i minuta vožnje romobila za samo 75 lipa, a nakon 12 minuta korištenja manje od 38 lipa.

Danas je na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić predstavljeno korištenje usluge najma Bolt električnih romobila. Ovaj pilot projekt predstavili su gradonačelnik Grada Slavonskog Broda Mirko Duspara i Ivan Begović, Country manager za mikromobilnost za Bolt Hrvatska i Slovenija.

Naime, Brođankama i Brođanima od danas je na raspolaganju 200 Bolt električnih romobila koji su raspoređeni na 11 gradskih lokacija ili tzv. ispostavnih točaka; Trg Ivane Brlić Mažuranić, Trg Hrvatskog Proljeća, Trg pobjede, Ulica dr. Andrije Štampara, Naselje Andrije Hebranga, Ulica Petra Krešimira IV, Ulica Eugena Kumičića, Ulica Vatroslava Jagića, Ulica Frana Supila, Osječka ulica i Ulica 108. brigade ZNG. U narednih mjesec dana trajat će promotivno razdoblje tijekom kojeg će otključavanje romobila biti besplatno, a cijena korištenja samo 75 lipa po minuti vožnje.

Prilikom predstavljanja usluge korištenja električnih romobila gradonačelnik Mirko Duspara istaknuo je:

„Mi smo jedan od gradova koji je prvi pokrenuo uslugu gradskih bicikala, a ovo je druga faza u kojoj smo  se, u suradnji s Boltom, odlučili na električne romobile. Ovo je jedan od načina i da smanjimo zagađenje zraka, a i radi divljanja cijena goriva ovo je bolji i isplativiji način dolaska na posao. Sigurno jeftiniji prijevoz nećemo pronaći i mislim da je ovo odlična usluga za sve Brođane.“

Osim gradonačelnika, okupljenima se obratio i Ivan Begović, country manager za mikromobilnost za Bolt Hrvatska i Slovenija koji je izjavio:

“Iznimno nam je drago da su Bolt romobili sve prisutniji diljem Hrvatske te da su prednosti električnih romobila prepoznate i u Slavonskom Brodu. Već 8 godina u fokusu nam je misija da učinimo prijevoz u urbanim sredinama održivijim, ekonomičnijim te ekološki prihvatljivijim. Naše prepoznatljive zelene električne romobile koriste u preko 200 gradova u svijetu, a od danas se Slavonski Brod kao šesti u Hrvatskoj pridružio toj mreži. Na ulicama hrvatskih gradova će tako od danas biti ukupno 1150 Bolt električnih romobila s uvođenjem novih 200 u Slavonskom Brodu.“, te  podsjetio kako je usluga najma Bolt električnih romobila dostupna i u Rijeci, Osijeku, Vinkovcima, Varaždinu i Čakovcu, a uskoro će biti dostupna i u još gradova diljem Hrvatske.

Boltova usluga najma električnih romobila je sigurna, cjenovno pristupačna i učinkovita alternativa prijevozu automobilima. Romobil se otključava skeniranjem QR koda na upravljaču vozila, a prije prve upotrebe, aplikacija će korisniku prikazati upute za sigurnu vožnju i parkiranje Bolt romobila čemu se u Boltu pridaje posebna pozornost. 

Kako bi ukazali vozačima kako pravilno parkirati romobil, Bolt je pripremio i posebne savjete pod nazivom Umijeće parkiranja kojima se korisnicima savjetuje korištenje označenih zona, adekvatno odlaganje romobila na mjestu gdje će ga drugi korisnici lakše pronaći te parkiranje na ravnoj površini.

Korisnici će romobile moći voziti i parkirati gotovo u cijelom operativnom području Slavonskog Broda, osim u zonama u kojima je parkiranje onemogućeno, kao što je Trg Ivane Brlić Mažuranić i Tvrđava Brod.

Bolt je u suradnji s Allianzom pokrenuo i program osiguranja vozača romobila, a uz Dan sigurne vožnje i edukacije o pravilnom korištenju romobila, Bolt je nedavno u samu aplikaciju uveo Alate za sigurnost čime se dodatno pridonosi sigurnosti na cestama i naglašava poštivanje svih sudionika u prometu. 

Također, Bolt intenzivno promiče i odgovornu vožnju koja podrazumijeva sedam jednostavnih koraka te Drunk driving sigurnosnu značajku koja sprječava vožnju pod utjecajem alkohola, a uključuje se u noćnim terminima kad je veća koincidencija takvih slučajeva.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo