fbpx
 
 

Povodom Dana grada Slavonskog Broda i blagdana svetog Ivana Nepomuka danas je u dvorani Glazbene škole održana Svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz brojne goste i uzvanike, na Svečanoj sjednici prisustvovao je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Nakon govora predsjednika Gradskog vijeća Stribora Valente, prisutne je pozdravio i gradonačelnik Mirko Duspara osvrnuvši se na poseban način na ovogodišnje laureate.

„Sve vas srdačno pozdravljam u ime Grada Slavonskog Broda i u svoje osobno ime te vam odmah na početku čestitam Dan grada Slavonskog Broda i blagdan njegova zaštitnika, svetog Ivana Nepomuka. Osobito mi je zadovoljstvo što nakon dvije godine Dan grada možemo proslaviti uživo i u ovako velikom broju. Na osobit način prigodom Dana grada razmišljam o među nama danas prisutnim laureatima koji su svojim nesebičnim radom, trudom i djelovanjem pokazali primjer svakome od nas, a to je da uspjeh i ljepota svakoga grada i zajednice ovisi o zalaganju pojedinaca.“ Svoj govor na Svečanoj sjednici gradonačelnik Mirko Duspara zaključio je razmišljanjem o vrijednosti slobode te svima čestitao Dan grada Slavonskog Broda.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca poginulim Brođanima i braniteljima kod Središnjeg križa na Gradskom groblju, ispred Spomenika poginulim braniteljima kod Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić te kod Spomenika prekinuto djetinjstvo.

Na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća danas su dodijeljena i javna priznanja i nagrade Grada Slavonskog Broda pojedincima koji su svojim radom i djelovanjem pridonijeli razvoju i ugledu Slavonskog Broda.

Javno priznanje i nagrada „Povelja počasnog građanina grada Slavonskog Broda“ dodijeljeno je:

1. MIJI ČORAK SLAVENSKOJ (poshumno)

Iskazujući poštovanje i zahvalnost, povodom 20. obljetnice smrti naše sugrađanke, prve hrvatske primabalerine i jedne od najvećih baletnih umjetnica svijeta 20. stoljeća, koja je ljepotom, gracioznošću i harmonijom plesnog koraka postigla veliki uspjeh na baletnoj svjetskoj sceni tijekom duge karijere te dala izniman doprinos baletnoj umjetnost, na ponos građana i grada Slavonskog Broda.

Javno priznanje i nagrada „Zlatna čaplja – nagrada za životno djelo“ dodijeljeno je:

2. JULIJANI ROSANDIĆ

U godini obilježavanja 30 godina od najvećih stradanja u Slavonskom Brodu, iskazujući poštovanje i zahvalnost za dugogodišnju predanost, nesebično zalaganje i osobit doprinos u ostvarivanju prava i potreba te prevladavanje teškoća civilnih žrtava Domovinskog rata i njihovih obitelji, a kojim ostavlja dubok trag u traženju istine i pravde, na ponos građana i grada Slavonskog Broda.

Javno priznanje i nagrada „Grb Grada Slavonskog Broda“ dodijeljeno je:

3. ZLATKU MARKOVINOVIĆU, prof. (posthumno)

Iskazujući najveću sućut i poštovanje za stručan i profesionalni rad, nesebično zalaganje, potporu i razumijevanje za svakog učenika te izniman doprinos u promociji školskih aktivnosti i podizanju ugleda profesorskog zvanja kojim ostavlja neizbrisiv trag u povijesti Gimnazije, na ponos grada i građana Slavonskog Broda.

4. LIDIJI TOMIČEVIĆ, dr.med.

Kako bi zahvalili za dugogodišnji stručni i profesionalni rad, nesebičnu psihološko-psihijatrijsku pomoć u vrijeme Domovinskog rata, iskazanu dobronamjernost, humanost i veliku požrtvovnost u psihosocijalnoj skrbi potrebitima te podizanje ugleda liječničkog zvanja na dobrobit građana  i grada Slavonskog Broda.

5. ZVONIMIRU PETANOVIĆU, dipl.ing.

Iskazujući poštovanje i zahvalnost za umjetnički i stvaralački rad, iznimnu darovitost i talentiranost te uspješna likovna ostvarenja kojim daje izuzetan doprinos i obogaćuje amatersko likovno stvaralaštvo grada Slavonskog Broda.

6. FERIDU LATIĆU, dr.sc. 

Iskazujući poštovanje i zahvalnost za izniman doprinos medicinskoj znanosti, razvoju i unapređenju endoskopske kirurgije i zdravstvene zaštite, promicanju stručnih, znanstvenih i etičkih načela te nesebičan profesionalni i humani rad kojim ostavlja neizbrisiv trag u povijesti zdravstva i medicine grada Slavonskog Broda.

 7. DOBROVOLJNOM VATROGASNOM DRUŠTVU SLAVONSKI BROD

Kako bi zahvalili za 150 godina postojanja kao sinonima za plemenite i humane vrijednosti, nesebičnog dobrotvornog djelovanja dosljedno i časno štiteći čovjeka i imovinu, izgradnju jednog od najljepših vatrogasnih domova kao povijesne i kulturne baštine i prepoznatljivosti na ponos građana i grada Slavonskog Broda.

Javno priznanje i nagrada „Štit Berislavića“ dodijeljeno je:

8. KORNELIJI KVESIĆ

Iskazujući zahvalnost vrhunskoj sportašici, olimpijki, za dosadašnja sportska postignuća, nepobitnu povezanost i ljubav te izuzetan doprinos u promicanju košarke i vrijednosti sportskih aktivnosti kojim ostavlja neizbrisiv trag na mlade generacije, na ponos grada i građana Slavonskog Broda.

9. ŠTEFANU PAUNU

Kako bi zahvalili za izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, promicanju istine, dugogodišnje nesebično zalaganje, pružanje potpore i pomoći u rješavanju problema hrvatskih branitelja u mirnodopskom vremenu kao i svesrdno zalaganje u športu invalidnih osoba, na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda.

10. MARIJU BOIĆU, BORNI SIMEONU I ANTI TUNJIĆU

Iskazujući poštovanje i zahvalnost hrabrim i nesebičnim mladićima koji su svoju ljudskost, požrtvovnost i hrabrost u spašavanju ljudskog života stavili ispred osobne dobrobiti i života, na ponos grada i građana Slavonskog Broda.

11. NATAŠI KAVEDŽIJA VUZEM

Kako bi zahvalili za sveukupne aktivnosti i nesebični humanitarni rad tijekom Domovinskog rata i dugogodišnji izniman doprinos u promicanju obrtništva i tradicije slastičarstva te kvalitete proizvoda kao doprinosa turističkoj prezentaciji grada Slavonskog Broda.

12. TADIJI TADI OPAČKU (posthumno)

Iskazujući najveću sućut i poštovanje za iskazanu izuzetnu snagu volje i duha u borbi s ovisnošću, nenametljivu ustrajnost i nesebični doprinos u pružanju pomoći drugima te pomicanje granica ljudske izdržljivosti u iznimno teškoj trkačkoj disciplini u cilju humanitarnog djelovanja kojim ostavlja neizbrisiv trag na ponos grada i građana Slavonskog Broda.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo