fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

vijnac.jpgŽeleći čelnicima nacionalnih sportskih saveza dvoranskih sportova (košarkaškog, rukometnog, odbojkaškog, gimnastičkog, stolnoteniskog, kuglačkog, karate, tekvando i dr.) predstaviti mogućnosti nove Sportske dvorane „Vijuš“ kako bi mogli imati u vidu ovaj sportski objekt prilikom planiranja organizacije različitih nacionalnih i međunarodnih sportskih priredbi, gradonačelnik Mirko Duspara, dr. med.  pozvao ih je danas na obilazak i predstavljanje SD „Vijuš“.
Pozivu su se odazvali predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Ivan Škoro, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Ivan Vuletić, glavni tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza Boris Mezak, predstavnik Hrvatskog rukometnog saveza Bojan Filipović, predstavnik Hrvatskog tekvando saveza Igor Ilić, član Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora Anto Čavar, a svoj dolazak ispričali su i najavili skori dolazak čelnici Hrvatskog košarkaškog saveza, karate saveza, odbojkaškog saveza, saveza sportske rekreacije i boksačkog saveza.
ODUŠEVLJENJE VIĐENIM NA VIJUŠU
U društvu uglednih gostiju iz Zagreba i Osijeka, novu sportsku ljepoticu obišli su i čelnici gradskih i županijskih saveza dvoranskih sportova.
Nakon što su predvođeni gradonačelnikom Dusparom obišli kompleks dvorana, osmerostaznu kuglanu i prateće prostore, gosti nisu skrivali oduševljenje.
   -Boris Mezak, glavni tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza: Ovakva kuglana je hrvatskom kuglanju trebala. Mi smo mjesecima u očekivanju njezina zavaršetka. HKS ima koncepciju i plan da se u procesu organizacije međunarodnih prvenstava malo više izmjesti kuglački program. Ovo je veliki dan, a onaj dan kad poteknu prve kugle prema čunjevima bit će zapravo dan D i za Slavonski Brod i kuglačku Slavoniju koja je poznata po kvalitetnim kuglačima i dobrom radu. Moram priznati, ovo je jedan od tri velika objekta u Hrvatsko, uz Split i Zagreb, ali mislim da je najkvalitetniji kojeg ćemo oplemeniti organizacijom velikih međunarodnih natjecanja što će pridonijeti popularizaciji kuglanja i privlačenju mladih.
   -Bojan Filipović, voditelj hrvatskih rukometnih liga: Ugodno sam iznenađen viđenim. Dvorana je prekrasna, izvana baš kao bombon, iznutra funkcionalna, nije samo za jedan sport. Idealno, Brod je ovo zaslužio nakon toliko godina.
   -Ivan Vuletić, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza: Dvorana je jako lijepa i funkcionalna. Apeliram na odgovorne u Brodu da svoj prostor u njoj pronađu i stolnotenisači. Stolni tenis u Brodu ima dugu tradiciju, u gradu postoje 4 kluba što nema ni jedan drugi grad osim Zagreba. Imate i dobre trenere i s odgovarajućim prostorom ovaj sport postao bi još kvalitetniji.
  -Ivan Škoro, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza: Prekrasan sportski kompleks, osobito se radujem što je i gimnastika dobila svoju dvoranu. Prostor u Sokolu bio je nedostatan za ono što hrvatska gimnastika treba i može, a Slavonski Brod može daleko više nego što trenutno postiže. U šezdesetim godinama prošlog stoljeća Slavonski Brod je bio vodeći slavonski gimnastički centar i  s ovakvim uvjetima ponovo može postati ono što je nekad bio.
Gradonačelnik Mirko Duspara nije skrivao zadovoljstvo početnim kontaktima i najavama da će dvorana Vijuš uskoro ugostiti prva nacionalna i međunarodna sportska natjecanja. 
I KOŠARKAŠI NAJAVILI DOLAZAK NA VIJUŠ
   Ispriku zbog zauzetosti i zahvalu na pozivu na predstavljanje nove dvorane gradonačelniku Dusparu uputili su i čelnici Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić i Željko Drakšić.
   -Ovime želimo čestitati građanima Slavonskog Broda kao i Vama na izuzetnom događaju za sve žitelje Vašeg grada, a posebice sportašima. Nadamo se skorom sastanku u Poglavarstvu Vašeg grada na kojem bismo Vas upoznali s aktivnostima Hrvatskog košarkaškog saveza, stoji u pismu čelnika HKS-a.

vijnac1.jpg

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo 

hrenfrdeit