fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

gradpovjerinv1.jpgDanašnjom svečanom sjednicom Povjerenstva za osobe s invaliditetom grada Slavonskog Broda započeo je program obilježavanja međunarodnog dana invalida (3.prosinac) koji se ove godine odvija pod sloganom „Osnaživanje osoba s invaliditetom i njihovih zajednica širom svijeta“.
Tom prigodom podnijeto je izvješće o radu Povjerenstva i provedenim aktivnostima na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom na području Grada i najavljem program obilježavanja međunarodnog dana invalida.
Zamjenik predsjednika Povjerenstva Tomislav Goll podsjetio je da je Povjerenstvo u protekle tri godine otkako djeluje s ciljem uspostavljanja partnerskog odnosa između Grada i udruga uz izradu lokalne strategije za osobe s invaliditetom ukazivalo nadležnim službama na probleme s kojima se susreću invalidi. U ime Gradske uprave članove Povjerenstva i udruga pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić istaknuvši kako je dosad ostvarena većina investicija planiranih iz proračuna i da će zahtjevi udruga invalida i ubuduće imati podršku Grada.
PRISTUPAČNOST  - PRIORITETNA ZADAĆA
-Kao prioritetan problem istakli smo i poticali rješavanje prilagodbi pješačkih prijelaza te obilježavanje parkirališnih mjesta. U protekle dvije godine na ovom se planu u gradu dosta učinilo, a posebno samo zadovoljni s uređenim pješačkim prijelazima u Krešimirovoj ulici i Vukovarskoj uz nebodere prema Tvrđavi, tako da se može reći da su riješeni prilazi prema Županiji, Trgu I.Brlić Mažuranić, Gradskoj upravi, Kazališno-koncertnoj dvorani i Gradskoj knjižnici. Uređen je i izlaz iz Marijanovićeve ulice na Svačićevu, prijelazi u Bakačevoj, Dobrilinoj i Reljkovićevoj.  Naravno, još je dosta toga ostalo za riješiti i nadamo se da će se unatoč recesiji nastaviti s uklanjanjem arhitektonskih barijera u našem gradu. Ujedno koristim priliku da se zahvalim svim nadležnim službama koje su odradile ovaj posao. Na inicijativu Povjerenstva riješena su i parkirališna mjesta uz Trg I.Brlić Mažuranić,a ostala parkirališta u gradu obilježena vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Pravo na kretanje temeljno je ljudsko pravo. Za osobe s oštećenjem donjih ekstremiteta to pravo podrazumijeva i pravo na nesmetan pristup posebno označenim parkirališnim mjestima za osobe s invaliditetom koje je regulirano Pravilnikom o znaku pristupačnosti. Stoga smo uputili zamolbu Policijskoj upravi za pojačanu kontrolu ovog znaka. Osim problema pristupačnosti još je niz područja koja su od izuzetne važnosti za poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, od odgoja i obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, zapošljavanja i dr. U svim ovim područjima potrebna je suradnja institucija, lokalne zajednice i udruga što se u našem gradu i ostvaruje, rekao je  zamjenik predsjednika gradskog Povjerenstva Tomislav Goll posebno ističući kao postignuće Povjerenstva i daleko kvalitetniju suradnju između samih udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom u cilju rješavanja zajedničkih problema.
SPORTSKI SUSRETI I DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA
Međunarodni dan invalida obilježit će se u četvrtak 3.prosinca  svečanim programom i druženjem s početkom u 16 sati u Slavonskom restoranu, sportskim susretima građana i osoba s invaliditetom u 9 sportova (šah, pikado, viseća kuglana, tenis u kolicima, kuglanje, boćanje, stolni tenis, sjedeća odbojka) koji će se održati 1. i 2.prosinca te danima otvorenih vrata sedam udruga osoba s invaliditetom (od utorka 1.prosinca do četvrtka 3.12.) na kojima će Brođanima predstaviti svoje aktivnosti, mogućnosti učlanjenja i pridobivanja novih volontera.

gradpovjerinv.jpg

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo 

hrenfrdeit