fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

Državni zavod za statistiku objavio je službene podatke o prirodnom kretanju stanovništva Republike Hrvatske 2020. godine. Prema tim podacima, Grad Slavonski Brod u 2020. godini bilježi pozitivne demografske trendove. Naime, dok je na razini Brodsko-posavske županije broj novorođene djece u 2020. godini manji u odnosu na 2019., u gradu Slavonskom Brodu tijekom 2020. godine rođeno ih je 35 više u odnosu na prethodnu godinu. Pozitivni demografski trendovi ujedno se poticaj da Grad nastavi s demografskim mjerama koje provodi posljednjih godina.

Grad Slavonski Brod svojim projektima nastoji osigurati jednake uvjete za rast i razvoj svakom djetetu, a tomu u prilog svjedoči pronatalitetna mjera darivanja prvorođene djece u obitelji opremom za novorođenčad u vrijednosti od 5.000 kuna. Oprema za bebu uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode, a roditeljima koji ne žele opremu ili već posjeduju dio opreme, Grad je omogućio jednokratnu novčanu pomoć od 1.000 kuna kako bi nadopunili ono što im nedostaje. Nakon rođenja djeteta, Grad isplaćuje jednokratnu naknadu za novorođenčad koja za prvo dijete iznosi 2.500 kuna, za drugo dijete 3.500 kuna te za treće i svako sljedeće dijete 5.000 kuna. Također, svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje pravo i na božićnicu u iznosu od 750,00 kuna. Osim jedinstvenih pronatalitetnih mjera, Grad se posljednjih godina istaknuo i u uspješnim projektima stambenog zbrinjavanja za mlade obitelji. Konkretno, gradnjom gradskih stanova, mladima su na raspolaganje dana 24 stana pri čemu ugovor o najmu stana sklapaju na 5 godina, a nakon 10 godina mlade obitelji mogu otkupiti gradski stan te im uplaćena najamnina umanjuje kupoprodajnu cijenu stana. Uskoro će se u nove dvije zgrade useliti 10 obitelji kojima će na raspolaganju biti trosobni stanovi. Osim toga, mladim obiteljima koje žele ostati živjeti u Slavonskom Brodu nudi se mogućnost zakupa gradskog zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće na razdoblje od 99 godina, a isto tako zemljište nakon 10 godina mogu otkupiti od Grada. Nadalje, Grad Slavonski Brod ne zaboravlja na najmlađe sugrađane niti nakon rođenja pa tako u potpunosti financira radne materijale za sve učenike osnovnih škola kao i materijale za likovni pribor za učenike prvih razreda. Onoj najugroženijoj djeci, točnije njih 1018, osigurava se i besplatna školska prehrana kroz projekt „Lunchbox“, a sufinancira se i boravak učenika u produženom boravku. Učenicima su na raspolaganju i pomoćnici u nastavi te stručni komunikacijski posrednici kao i pomoćnici u vrtićkim ustanovama koji pomažu djeci s poteškoćama u razvoju. Zahvaljujući energetskoj obnovi i izgradnji vrtićke te školske infrastrukture, slavonskobrodska djeca imaju uvjete za siguran i kvalitetan razvoj, a radovi na nadogradnji školskih ustanova omogućuju uvođenje jednosmjenske nastave zbog koje će djeca moći više vremena provoditi sa svojim roditeljima i tako si osigurati kvalitetan psihološki i intelektualni rast.

Grad Slavonski Brod postao je jedan od rijetkih u Republici Hrvatskoj koji se može pohvaliti pozitivnim demografskim kretanjima te se ujedno istaknuo kao pozitivan primjer provedbe demografske politike.  

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo