fbpx
 
 

mat

Jučer je u Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda na konferenciji za medije predstavljen projekt Grad za mlade, a najavljeni su i termini priprema za Državnu maturu u organizaciji Savjeta mladih Grada Slavonskog Broda. 

Naime, Savjet mladih Grada Slavonskog Broda i ove je godine svim učenicima završnih razreda brodskih srednjih škola osigurao besplatne sate priprema za Državnu maturu za tri obvezna predmeta: Hrvatski jezik, Matematika i Engleski jezik. Pripreme u organizaciji Savjeta mladih održavaju se šestu godinu za redom, a ove će se godine održati u maloj dvorani Centra mladih subotama u 6 termina: 22. veljače, 29. veljače, 7. ožujka, 14. ožujka, 28. ožujka i 4. travnja 2020. od 9 do 14 sati. Sukladno interesima maturanata, prva 3 termina (22. i 29. veljače te 7. ožujka) rezervirana su za B razinu iz svih predmeta, a druga tri termina (14. i 28. ožujka te 4. travnja) za A razinu iz svih predmeta. U svakome terminu održavat će se pripreme sljedećim redoslijedom: Matematika od 9 do 10.30 sati; Hrvatski jezik od 10.45 do 12.15 sati te Engleski jezik od 12.30 do 14 sati. Predavači koji će voditi pripreme: Marijana Zarožinski, profesorica matematike, Nikolina Pranjić, profesorica engleskoga jezika i Martina Lukić Đaković, profesorica hrvatskoga jezika. Za pripreme nije potrebna prijava te maturanti prema interesu mogu izabrati termine i predmete na kojima žele prisustvovati.

Osim najave priprema, kao što je već spomenuto, današnja je konferencija bila i dobra prilika za predstavljanje projekta "Grad za mlade" koji je trajao deset mjeseci, a koji je sufinanciran potporom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a nositelj je Grad Slavonski Brod u partnerstvu s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti. Cilj je projekta bio utvrditi probleme i potrebe mladih analizom službenih statističkih podataka i uključivanjem lokalnih dionika i pripadnika ciljne skupine te definirati ciljeve, prioritete, mjere i konkretne projektne prijedloge koji će se uvrstiti u strateško-planski dokument Program za mlade Grada Slavonskog Broda kao konačni rezultat svih provedenih aktivnosti. Program za mlade obuhvatio je statističke podatke te analizu stanja područja koji su od interesa za mlade: obrazovanje i mobilnost, zapošljavanje i poduzetništvo, sport i rekreacija, kultura i slobodno vrijeme te volontiranje i participacija mladih u društvenim i političkim procesima. Upitnik koji su izradili članovi Savjeta mladih uz potporu stručnjaka iz partnerske organizacije i uz potporu lokalnih medija ispunilo je 1005 mladih, što čini reprezentativan uzorak populacije mladih s područja grada i okolice. Projekt Grad za mlade uvršten je među pet najboljih primjera dobre prakse na ovogodišnjoj Nacionalnoj konferenciji Savjeta mladih Republike Hrvatske u organizaciji Udruge gradova Republike Hrvatske koja se, na inicijativu Savjeta mladih Grada Slavonskog Broda, održala u Slavonskom Brodu.

 

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Glasnik Grada

Glasnik Grada

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo 
hrenfrdeit