fbpx
 
 

Posjet Predsjednice

Predsjednicu Republike Hrvatske, Kolindu Grabar Kitarović dočekali su danas u Slavonskom Brodu župan Brodsko-posavske županije, dr. sc. Danijel Marušić, zamjenik gradonačelnika, Hrvoje Andrić, te zamjenica gradonačelnika Grada Slavonskog Broda, Tea Tomas. Sastanak se održao u Velikoj vijećnici Gradskog vijeća, a na sastanak su bili pozvani predstavnici udruga i aktivisti, predstavnici HVIDRE, načelnici općina, saborski zastupnici, učenici koji su snimili film „Brod zove u pomoć“ te predstavnici Gradskog vijeća svih političkih opcija, predsjednik Gradskog vijeća i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća.

Tema razgovora je bila onečišćenje zraka u Slavonskom brodu i okolicu, odnosno kako smanjiti onečišćenje zraka na najmanju moguću razinu nakon posjeta Ruskoj federaciji i sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Predsjednica je o rješenju problema izjavila: „Držim da je to jedno od najznačajnijih, osim naravno i svih drugih gospodarskih poslova i ugovora koje se sklapalo, meni jedno od najdražih rješenja, odnosno onoga što je proisteklo iz mojih sastanaka s predsjednikom Putinom i ranijih razgovora s ministrom Lavrovom i drugim dužnosnicima.“ Dodala je da je Ruska federacija u potpunosti posvećena tome da se problem riješi i da će rafinerija u Brodu s bosanske strane napraviti modernizaciju, odnosno prebacivanje na korištenje plina.

Protokol između resornih ministarstava u Republici Hrvatskoj i Republici Srpskoj bi trebao biti uskoro potpisan, a iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike dolazi informacija da bi se to moglo dogoditi na samom kraju listopada, odnosno već kroz nekoliko dana. Nakon toga bi se krenulo u realizaciju projekta između Optima grupe, odnosno Zarubežnjefta, koji je vlasnik rafinerije i Croduxa, s hrvatske strane, kao registriranog opskrbljivača plinom. Doći će do prenamjene trenutnog produktovoda od Slobodnice do Slavonskog Broda, a još bi trebalo izraditi i dio cijevi do same rafinerije te će se produktovod tako pretvoriti u izravni plinovod kojim će se onda plinoficirati isključivo rafinerija u Brodu. Predsjednica je istaknula da nije riječ o plinofikaciji cijele Republike Srpske niti države Bosne i Hercegovine, već isključivo jednog komercijalnog objekta s druge strane granice. Zajednički nazivnik na sastanku svih ideja i prijedloga od strane svih sudionika bila je plinofikacija. Zamjenik gradonačelnika, Hrvoje Andrić, u ime Grada Slavonskog Broda, pozdravio je svaki konkretan korak ka rješavanju problema onečišćenja zraka te da se sada iščekuje također konkretno pristupanje realizaciji projekta.

Na kraju, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović se zahvalila učenicima (Leon Ferić, Hrvoje Birtić i Luka Safunđić) koji su napravili film o zagađenju u Slavonskom Brodu „Brod zove u pomoć“ te istaknula da je rad učenika i rad udruga visoko profilirao ovaj problem, da je upravo ovakav angažman u lokalnoj zajednici pozitivan primjer kako se može doprinijeti kvaliteti života u svojoj okolini i kako inicijative mogu biti vrlo pozitivne.
 

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo