fbpx
 
 
  • Koronavirus

Kako bi građanima omogućili korisno iskorišteno vrijeme s kvalitetnim aktivnostima unutar svojih domova gradske ustanove: Gradska knjižnica, dječji vrtići na području Grada, Ustanova za gospodarenje športskim objektima, Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić i Galerija umjetnina nastavljaju sa svojim radom nastojeći predočiti e-način komuniciranja ovisno o području njihova djelovanja.

Navedene ustanove uključuju se u akcije u kojima žele uz pomoć tehnologije i interneta prenijeti građanima savjete, ideje i animirati ih s obzirom na donesene mjere opreza i Odluka od strane nacionalnog Stožera u vezi trenutne situacije koronavirusa (COVID-19).

Gradska knjižnica Slavonski Brod:

Kako bi ljubitelji čitanja i dalje mogli nastaviti sa svojim čitalačkim aktivnostima u udobnosti svojega doma, Gradska knjižnica u Slavonskom Brodu omogućila je svojim članovima, ali i onima koji to još nisu, preuzimanje e-knjige putem aplikacije ZaKi Book.

Novi članovi Knjižnice imaju mogućnost besplatnog upisa na rok od 3 mjeseca, a u istom trajanju i svi postojeći članovi imaju besplatno produženje članstva.

Sve informacije oko preuzimanja e-knjige možete vidjeti na službenoj stranici Gradske knjižnice u Slavonskom Brodu, a donosimo i u sljedećem linku.

Za bilo kakvu potrebnu pomoć obratite se na službeni e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Dječji vrtići Slavonski Brod: 

Gradski dječji vrtići organizirali su akciju „E-vrata vrtića“ gdje svi roditelji mogu pronaći e-slikovnice pričaonice snimljene na videosnimci za djecu predškolske dobi koje su osmislile i izradile odgojiteljice. Jednako tako, odgojiteljice u Dječjem vrtiću Seka i braco osnovale su Facebook stranicu „Vrtić na prozorčiću“ kako bi pomogle djeci i roditeljima u prevladavanju krizne situacije s koronavirusom i kako bi donekle nastavili s aktivnostima u vrtiću. 

Dječji vrtić Potjeh organizirao je „Potjehovu igralicu“ u kojem odgojitelji izrađuju informacijsko-komunikacijske virtualne aktivnosti tj. materijale za rad koji doprinose pedagoškim inovacijama, a projektnim aktivnostima djeca uče i igraju se koristeći resurse suvremene tehnologije na siguran način. U sljedećim linkovima možete pronaći „Potjehove igre“ te „Edukativne sadržaje“, a za detaljnije informacije građani mogu otići na službene stranice ustanova Dječjeg vrtića Ivana Brlić-Mažuranić te Dječjeg vrtića Potjeh.

Ustanova za gospodarenje športskim objektima:

Akcijom „Ostani u kući – zabavi se vježbajući“ Ustanova za gospodarenje športskim objektima odlučila je svojim građanima ponuditi tri različita programa vježbanja koji se mogu provesti u vlastitom domu, a namijenjeni su djeci predškolske i školske dobi, mladima i odraslima te osobama starije životne dobi.

U programu se nalaze korektivni programi nižeg i umjerenog intenziteta, zatim treninga za mlade i odrasle koji žele postupno napredovati u svojoj formi te program za razvoj motoričkih sposobnosti kod djece predškolske i školske dobi.

Radi se o video prilozima gdje će građani zajedno sa kineziolozima moći vježbati od kuće. Vježbanje je na vlastitu odgovornost, a građani su ti koji će odlučiti koji je trening primjeren baš njima.

Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić: 

Kazališno-koncertna dvorana na svojoj službenoj Facebook stranici pokrenut će novi projekt Brodski umjetnički kutak u sklopu kojeg će građani moći pogledati predstave nastale u produkciji Dvorane, ali i programe dramskih, glazbenih i plesnih udruga koje djeluju pri Centru za kulturu.

Stoga u subotu, 4. travnja, se očekuje izvedba dječje predstave Slavuj u 18:00 sati koja je inspirirana motivima bajke Hansa Christiana Andersena.

Galerija umjetnina grada Slavonskoga Broda:

Galerija umjetnina organizira prezentiranje on-line izdanja prošlih izložbi. Djelatnici Galerije također će pripremati će razne priloge koji se odnose na detalje iz njihova izložbenog programa, fundusa, muzejske prakse, kao i edukativne programe za najmlađe građane.

Galerija umjetnina prisjetila se izložbe kipara Peruška Bogdanovića, otvorene povodom dana grada i Međunarodnog dana muzeja 13. svibnja 2016. u Likovnom salonu „Vladimir Becić“. 

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo