Slavonski Brod obilježio kampanju "Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama"

IMG 5805 resizePosljednjih sedam godina gradovi diljem Hrvatske sudjeluju u svjetskoj kampanji pod nazivom „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama“. Ova kampanja je tijekom godina prerasla u pokret, a akcije se provode u preko 200 zemalja u svijetu. Njhov glavni cilj je osvijestiti važnost pravovremenog prepoznavanja i sprječavanja svih oblika nasilja nad ženama. Upravo zato Grad Slavonski Brod i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Slavonskog danas su organizirali obilježavanje ove važne kampanje na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić, a u znak globalnog prosvjeda protiv svake vrste nasilja nad ženama i djevojčicama građani su mogli simbolično pustiti balone.

Upravo kako bi se što je više moguće pomoglo žrtvama obiteljskog nasilja, Grad Slavonski Brod od 2009. godine sufinancira program Savjetovališta i sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji kojeg provodi Udruga Brod - Grupa za ženska ljudska prava. Grad je omogućio i uvjete za pokretanje ovog programa kroz dodjelu i adaptaciju prostora za rad Skloništa.

Prema službenim podatcima Ministarstva unutarnjih poslova, u Hrvatskoj je svake godine prijavljeno između 14.000 i 22.000 žrtava obiteljskog nasilja, od čega su žene žrtve u oko 70 posto slučajeva. Kako je prilikom današnjeg obilježavanja kampanje istaknula zamjenica gradonačelnika Tea Tomas, zastrašujuće je da na jedan prijavljen slučaj, dolazi čak 10 neprijavljenih slučajeva obiteljskog nasilja što znači da je stvarni broj slučajeva obiteljskog nasilja puno veći. Tim ženama, toj djeci, potrebna je pomoć te podrška i razumijevanje društva.

"Za nasilje nikada nema i ne smije biti opravdanja. Zlostavljanje bilo koje vrste nije i ne smije biti tabu tema, a žrtve obiteljskog nasilja moraju znati da nisu same te da u Slavonskom Brodu imaju potporu i pomoć Grada i nadležnih institucija. To je glavna poruka današnje kampanje"- izjavila je zamjenica gradonačelnika.

Današnju akciju na glavnom gradskom trgu podržali su i predstavnici PU brodsko-posavske, Centra za socijalnu skrb, "Kuće sretnih ciglica" Slavonski Brod, te Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda.  

 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Slavonski Brod obilježio kampanju "Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama"

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.