Upravni odjel za financije i računovodstvo

U Upravnom odjelu za financije i računovodstvo obavljaju se poslovi proračuna, financijsko poslovanje i računovodstveno-knjigovodstveni poslovi, naplata gradskih poreza i ostalih prihoda kao i ostali poslovi.

Poslovi proračuna obuhvaćaju planiranje i izradu proračuna, planiranje praćenja likvidnosti, kontrolu izvršenja proračuna, izradu polugodišnjih izvješća o izvršenju proračuna i godišnjeg obračuna proračuna, provedbu postupaka vezanih za zaduživanje Grada i davanje jamstava, praćenje zaduživanja i izradu izvješća o stanju duga.

Financijsko poslovanje obuhvaća blagajničko poslovanje, poslove obračuna i isplata plaća za službenike i namještenike Grada i Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda, kontrolu naloga za plaćanje u skladu s financijsko-računovodstvenim propisima, vođenje evidencije ulaznih računa, te evidentiranje, pohranjivanje i aktiviranje izdanih i primljenih sredstava osiguranja plaćanja.

Računovodstveno-knjigovodstveni poslovi podrazumijevaju vođenje knjigovodstvenih poslova proračuna, Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda i mjesnih odbora, vođenje analitičkih knjigovodstvenih evidencija poslovnih promjena i transakcija nastalih na imovini, obvezama i potraživanjima, vođenje evidencije o danim i primljenim jamstvima i garancijama, te sastavljanje financijskih izvještaja i konsolidiranih financijskih izvještaja u skladu s financijsko-računovodstvenim propisima.

Naplata gradskih poreza i drugih prihoda podrazumijeva utvrđivanje obveznika plaćanja gradskih poreza i naplatu gradskih poreza, utvrđivanje mjesečnih obveza i naplatu prihoda od prodanih gradskih stanova, te analitičko praćenje naplate ostalih prihoda koja ostvaruju upravna tijela Grada.

U ovom odjelu obavljaju se i poslovi koji se odnose na provođenje postupaka javne nabave.

 

Pročelnica:
Ksenija Knežević, dipl.oec.
Tel. 035 217 020
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Kontakt:
Tel: 035 217 018
Fax: 035 217 047

 

Ostali kontakti (pdf)

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Gradska uprava Upravni odjeli Financije i računovodstvo

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.