Mogucnosti ulaganja

NOVA GOSPODARSKA ZONA (pdf)

 

ZONA MALOG GOSPODARSTVA KOLONIJA

 

KolonijaGradi se na zemljištu površine 32.764 m2 koje je Generalnim urbanističkim planom grada Slavonskog Broda namijenjeno za izgradnju gospodarskih objekata pretežno industrijske namjene. Lokacija Zone je iznimno povoljna, neposredno uz gradske prometnice, te u neposrednoj blizini auto-ceste, željeznice, riječne luke i graničnog prijelaza s Bosnom i Hercegovinom. Lokalitet Zone malog gospodarstva uz same granice Slobodne zone Đuro Đaković i Industrijske zone Đuro Đaković također pruža niz pogodnosti za uspješnu poslovnu suradnju gospodarskih subjekata s njihovog područja sa subjektima iz Zone malog gospodarstva. Na podrucju Zone malog gospodarstva prioritetno će moći poslovati poslovni subjekti kojima je osnovna djelatnost proizvodnja gotovih proizvoda ili polu-proizvoda.

 

Potpuno infrastrukturno opremljeno zemljište površine 25.569 m2 (korisna površina za poduzetnike) za koje će se u kratkim rokovima moći ishoditi građevinske i ostale potrebne dozvole, prodavati će se poduzetnicima po iznimno niskim cijenama zemljišta.

 

Uz potpunu komunalnu opremljenost Zona malog gospodarstva će biti spremna prihvatiti 8 do 10 poduzetnika-investitora, a koji bi izgradnjom vlastitih proizvodno-poslovnih objekata materijalizirali svoju poduzetničku inicijativu za jačanjem i razvojem vlastitih obrta ili poduzeća. Izgradnja i aktiviranje Zone malog gospodarstva Kolonija će prijelazno rješenje koje će omogućiti zadovoljavanje iskazanih potreba potencijalnih poduzetnika investitora, i to kroz kraće srednjoročno razdoblje.

 

Faktori privlačenja investitora u Zoni malog gospodarstva Kolonija:

 • Iznimno prihvatljiva cijena zemljišta opremljenog s kompletnom suvremenom infrastrukturom. Vrlo pogodna prometna lokacija Zone malog gospodarstva (blizina cestovnog i željezničkog čvorišta, auto ceste, riječne luke) i dobra povezanost s gradskim prometnicama.
 • Zona je locirana u samom Gradu Slavonski Brod, koji je potencijalno veliko tržište s izuzetnim zemljopisnim položajem. Zona je locirana neposredno pored Slobodne zone Đuro Đaković - Slavonski Brod d.o.o. i Industrijske zone Đuro Đaković, što omogućava ostvarivanje dobre prometne povezanosti i poslovne suradnje s gospodarskim subjektima koji posluju u njima.
 • Izgrađenost kvalitetne i suvremene promet¬ne i komunalne infrastruktura na podrucju Zone malog gospodarstva. Blizina graničnog prijelaza sa susjednom državom Bosnom i Hercegovinom. Dostupnost iskusne i kvalificirane radne snage svih profila u samom Gradu i bližoj okolici.

GOSPODARSKA ZONA BJELIŠ  

 

BjelišGospodarska zona Bjeliš će se urediti unutar urbanistički definirane Industrijske zone Bjeliš. Uz predviđenu komunalnu uređenost i opremljenost Zona Bjeliš će biti u cijelosti spremna prihvatiti veći broj poduzetnika-investitora, koji bi izgradnjom vlastitih proizvodno-poslovnih objekata materijalizirali svoju poduzetničku inicijativu ili jačali i razvijali vlastite obrte ili poduzeća.

Planirana lokacija zone se nalazi manjim dijelom sjeverno i većim dijelom južno od glavne prometnice, dok je površina zone 236.500 m2.

Zona će biti potpuno urbanistički razrađena i opremljena cjelokupnom komunalnom infrastrukturom potrebnom za neometano poslovanje različitih gospodarskih subjekata na njenom području.

Zona će se nalaziti u blizini već postojeće cestovne industrijske prometnice i željezničkog industrijskog kolosijeka. U blizini ove lokacije se gradi lučko pristanište na rijeci Savi, a planirana je i međudržavna prometnica - novi granični prijelaz sa BiH.

 

Faktori privlačenja investitora u GOSPODARSKOJ ZONI BJELIŠ:

 • Vrlo prihvatljiva cijena zemljišta opremljenog sa svom komunalnom infrastrukturom,
 • Povoljan prometni položaj Zone (blizina cestovnog i željezničkog čvorišta, riječne luke),
 • Blizina Grada Slavonskog Broda kao potencijalno velikog tržišta,
 • Blizina Slobodne zone Đuro Đaković – Slavonski Brod  d. o. o.  – ostvarivanje poslovne suradnje sa poduzećima koja posluju u sastavu Slobodne zone, 
 • Dobra cestovna povezanost s Gradom Slavonskim Brodom, autocestom sa cijelom Hrvatskom i međudržavnom cestom u neposrednoj blizini s susjednom državom BiH,
 • Kvalitetna prometna infrastruktura na području zone malog gospodarstva,
 • Blizina graničnih prijelaza sa BiH,
 • Izgrađenost kompletne komunalne infrastrukture u Zoni,
 • Raspoloživa iskusna i kvalificirana radna snaga u Gradu Slavonskom Brodu i okolici,
 • Postojanje izgrađene kvalitetne poduzetničke infrastrukture u Gradu (poduzetnički centar, poduzetnički inkubator, izvori povoljnih kreditnih sredstava za poduzetnike )

 

OSTALE MOGUĆNOSTI ULAGANJA NA PODRUČJU

GRADA SLAVONSKOG BRODA

 

Pored gradskih poduzetničkih zona KOLONIJA i BJELIŠ, na području Grada Slavonskog Broda moguće je ulagati i na drugim lokacijama. Za lokacije u vlasništvu Grada, kontaktirajte

 

Upravni odjel za gospodarstvo grada Slavonskog Broda

Vukovarska 1, 35000 Slavonski Brod, Tel: 035 217 070, Fax: 035 217 038

 

Za informacije o mogućnostima ulaganja u Luci Brod kontaktirajte Lučku upravu Slavonski Brod (www.lucka-uprava-brod.hr), Šetalište braće Radić 19 a, 35000 Slavonski Brod. Telefon/telefax: 035/404-430, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za informacije o mogućnostima ulaganja u Industrijskoj zoni Đuro Đaković kontaktirajte:

 • Đuro Đaković-Holding d.d., www.duro-dakovic.com
 • Đuro Đaković Slobodna zona, www.freezone-brod.hr 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

 • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
 • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica GOSPODARSTVO Mogućnosti ulaganja

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.