fbpx
Ispis

mt_ignore
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Naziv projekta:

„Zaposlena“ - pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda

Korisnik:
Grad Slavonski Brod
Partneri u projektu:
Kratki opis projekta:

Provedbom projekta „Zaposlena“ - pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda zapošljavaju se 62 žene za pružanje pomoći u kući za 285 starijih i nemoćnih osoba s urbanog područja Slavonskog Broda. Projektni tim obuhvaća Grad Slavonski Brod kao nositelja projekta, a Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Slavonski Brod, Dom zdravlja Slavonski Brod i Kreativnu udrugu Obraduj sebe i druge kao projektne partnere.

Projekt „Zaposlena“ provodi se u okviru instrumenta „Zaželi - Program zapošljavanja žena“, broj poziva: UP.02.1.1.05.  u kojemu Ministarstvo rada i mirovinskog sustava nastupa u ulozi posredničkog tijela prve razine, a Hrvatski zavod za zapošljavanje u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga. Ovaj instrument provodi se u okviru Prioritetne osi 2, Specifičnog cilja 9.i.1.: Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.
Cilj:
Ublažiti rizik od siromaštva kao rezultata nezaposlenosti za 62 nezaposlene žene kojima prijeti socijalna isključenost i pad razine kvalitete života kroz njihovo osposobljavanje i angažman u pružanju podrške u svakodnevnom životu za 285 starijih osoba na urbanom području Slavonskog Broda
Očekivani rezultati projekta:
62 žene s najviše srednjom školskom spremom koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom te žene žrtve nasilja u obitelji zaposleno na pružanju podrške u svakodnevnom životu za 285 starije osobe s urbanog područja grada Slavonskog Broda (HZZ pruža podršku pri objavi oglasa za radna mjesta i selekciji kandidatkinja dok pri odabiru krajnjih korisnika podršku pruža Centar za socijalnu skrb) te osposobljeno za vještine i zanimanja potrebna na tržištu rada
Ukupna vrijednost projekta:
9.947.797,60 kn
Iznos bespovratnih sredstava:
9.947.797,60 kn
Razdoblje provedbe projekta:
21.7.2018. do 20.1.2021.
Kontakt osobe za više informacija:
Kata Jira, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Anita Vačić, mag.oec., e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Napomena:
„Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda.“
 

Korisnik

mt_ignore
Grad Slavonski Brod


Projektni partneri
:
CSSSB
image001
logodz m

Kreativna udruga Obraduj sebe i druge

potenc

element2