fbpx
Ispis

mt_ignore
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Naziv projekta:

„Zaposlena“ faza II – pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda

Korisnik:
Grad Slavonski Brod
Partneri u projektu:
  1. Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Slavonski Brod
  2. Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod
  3. Kreativna udruga „Obraduj sebe i druge“
Kratki opis projekta:
Provedbom projekta „Zaposlena“ faza II - pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda zapošljava se 58 žena za pružanje potpore i podrške za 348 starijih i nemoćnih osoba s urbanog područja Slavonskog Broda. Projektni tim obuhvaća Grad Slavonski Brod kao nositelja projekta, a Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Slavonski Brod i Kreativnu udrugu Obraduj sebe i druge kao projektne partnere.
Projekt „Zaposlena“ faza II provodi se u okviru instrumenta „Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II“, broj poziva: UP.02.1.1.13. u kojemu Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike nastupa u ulozi Upravljačkog tijela, a Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga, tj. Posredničkog tijela razine 2. Ovaj instrument provodi se u okviru Prioritetne osi 2, Specifičnog cilja 9.i.1.: Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.
Cilj:
Ublažiti rizik od siromaštva kao rezultata nezaposlenosti za 58 nezaposlenih žena kojima prijeti socijalna isključenost i pad razine kvalitete života kroz njihovo osposobljavanje i angažman u pružanju podrške u svakodnevnom životu za 348 starijih osoba na urbanom području Slavonskog Broda
Očekivani rezultati projekta:
58 žena s najviše srednjom školskom spremom koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom te žene žrtve nasilja u obitelji zaposleno na pružanju podrške u svakodnevnom životu za 348 starijih osoba s urbanog područja grada Slavonskog Broda (HZZ pruža podršku pri objavi oglasa za radna mjesta i selekciji kandidatkinja dok pri odabiru krajnjih korisnika podršku pruža Centar za socijalnu skrb) te osposobljeno za vještine i zanimanja potrebna na tržištu rada
Ukupna vrijednost projekta:
4.998.565,00 kn
Iznos EU potpore:
4.998.565,00 kn
Razdoblje provedbe projekta:
22.02.2021. do 22.06.2022.
Kontakt osobe za više informacija:
Ivana Matić, dipl.oec., e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Monika Prgomet, mag.oec., e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Napomena:
„Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda.“
 

Nositelj projekta

mt_ignore
Grad Slavonski Brod


Projektni partneri
:
CSSSB

image001

Hrvatski zavod za zapošljvanje
Područni ured Slavonski Brod

 

Kreativna udruga Obraduj sebe i druge


Partner u pripremi i provedbi projekta

element2