fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

 

U organizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, Grada Slavonskog Broda i Savjeta mladih Grada Slavonskog Broda ove se godine u našem gradu održava Nacionalna konferencija savjeta mladih koja je okupila stotinjak mladih s područja cijele Republike Hrvatske. Konferencija je otvorena jučer, 20. rujna, a programi su planirani do nedjelje 22. rujna. 

Programi Nacionalne konferencije održavaju se u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod i imaju za cilj jačanje uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika te izgradnju kapaciteta samih članova savjeta mladih.

Gradu Slavonskom Brodu je domaćinstvo Nacionalne konferencije savjeta mladih Republike Hrvatske velika čast, jer se prepoznaju pozitivni pomaci i napori koji se ulažu kako bi naš grad bio ljepše mjesto za život mladih.

Za vrijeme trajanja konferencije stručnjaci iz područja rada s mladima doprinijet će kvaliteti programa i rasprava na Konferenciji. Ipak, najveći fokus bit će na samim članovima savjeta mladih koji će zajedničkim radom na temelju primjera dobre prakse iznjedriti konkretne rezultate Konferencije koji mogu biti korisni za njihov svakodnevni rad.

Konferencija je otvorena pozdravnim govorima, nakon čega je uslijedilo predstavljanje programa i izvještaj o proteklom razdoblju. Posebno zanimljiva bila je panel rasprava u kojoj je sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Tea Tomas koja je istaknula koje projekte i mjere Grad provodi kako bi se zadržalo mlade u gradu. Osim toga, zamjenica je najavila kako će Grad i dalje raditi na stvaranju boljih uvjeta života za mlade iz našeg grada, kako bi oni u njemu i ostali, ali i kako bi privukli i mlade iz drugih dijelova Hrvatske da dođu živjeti u naš grad. 

Program Nacionalne konferencije nalazi se na linku.

 

savjet