fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

ugovori 8

Danas se u gradskoj Velikoj vijećnici održalo javno potpisivanje ugovora, a riječ je o dva nova projekta. Naime, gradonačelnik Mirko Duspara potpisao je ugovor s predstavnicima tvrtke Dinamix o energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Vladimir Nazor u vrijednosti od 8,2 milijuna kuna te ugovor s predstavnikom tvrtke Hidromont SB o izgradnji novog mjesnog doma u Naselju Kolonija u vrijednosti od 6,3 milijuna kuna.

Prilikom potpisivanja ugovora, gradonačelnik je istaknuo kako su projekti poput energetske obnove OŠ Vladimir Nazor, jedan od načina da se učenicima gradskih osnovnih škola omoguće kvalitetniji uvjeti obrazovanja, a s druge strane kroz ovaj projekt energetske obnove postići će se i značajne uštede na potrošnji toplinske energije.

Isto tako, do sada su obnovljeni svi gradski dječji vrtići u Slavonskom Brodu, a zahvaljujući ovakvim projektima to će jednog dana biti slučaj i za gradske osnovne škole. Grad Slavonski Brod već godinama izdvaja značajna sredstva za projekte s područja školstva, a na popisu realiziranih projekata u ovom razdoblju su izgradnja školskih sportskih dvorana u osnovnim školama „Ivan Goran Kovačić“, matičnoj i područnoj školi „Đuro Pilar“ te u Područnoj školi „Hugo Badalić“ na Jelasu, dogradnja škole „Blaž Tadijanović“, obnova krovišta na OŠ „Ivana Brlić Mažuranić“ te obnova fasade na Područnoj školi „Vladimir Nazor“.

Nadalje, kako bi se građanima osigurali bolji uvjeti na području njihovih mjesnih odbora, ne samo za rad članova mjesnog odbora, nego i za brojna druga događanja, krenut će se s izgradnjom novog mjesnog doma u naselju Kolonija. Dom će se graditi na lokaciji postojećeg, a riječ je o izgradnji prostora veličine oko 520 kvadrata.