fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

tvrdava19

Nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u ulozi Upravljačkog tijela za Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, donijelo Odluku o financiranju projekta „Komunalna infrastruktura u Tvrđavi Brod“, jučer je potpisan i ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s nadležnim ministarstvom i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Podsjetimo, Odlukom o financiranju Gradu Slavonskom Brodu dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 13.437.811,03 kn koja predstavljaju 85% prihvatljivih troškova projektnog prijedloga, dok je preostalih 15 % prihvatljivih troškova u iznosu od 2.371.378,42 kn osigurao Grad Slavonski Brod.

Provedbom ovog projekta urediti će se i izvesti komunalne instalacije te zamijeniti postojeća rasvjeta i to novom, energetski učinkovitom što će urbano preobraziti Tvrđavu Brod. Time će se stvoriti temeljni preduvjeti za njenu revitalizaciju, odnosno razvoj usluga i sadržaja usmjerenih zajednici.

 

tvrdava19.png tvrdjava_13062019.jpg