fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

naslovna resize

Danas je održana 3. Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Slavonskom Brodu kojoj je predsjedavao predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, a koji je ovom prigodom održao i sastanak s županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem i gradonačelnikom grada Slavonskog Broda Mirkom Dusparom.

U Slavonski Brod, predsjednik Vlade Republike Hrvatske došao je zajedno s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić, potpredsjednikom Vlade i ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromarom, ministrima Goranom Marićem, Zdravkom Marićem, Draženom Bošnjakovićem, Tomislavom Tolušićem, Gabrijelom Žalac, Olegom Butkovićem, Markom Pavićem, državnom tajnicom iz Ministarstva hrvatskih branitelja Nevenkom Benić, Nenadom Križićem pomoćnikom ministra iz Ministarstva hrvatskih branitelja. Dočekali su ih župan Danijel Marušić i gradonačelnik Mirko Duspara ispred Spomen obilježja „Prekinuto djetinjstvo“ za djecu poginulu u Domovinskom ratu gdje je kasnije predsjednik Vlade položio cvijeće i odao počast skupa s županom, gradonačelnikom i izaslanstvom svim prerano ugašenim životima nevine djece.

Nakon toga održan je uži sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, gradonačelnika Slavonskog Broda, župana Brodsko-posavske županije i ministara vezano za projekte koji se provode u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. Gradonačelnik Mirko Duspara rekao je da su se na užem sastanku prije sjednice dotaknuli velikog problema vezanog za grad i županiju, ali i državu, gdje se pokušalo pronaći rješenje za situaciju u kojoj se našao Đuro Đaković. Gradonačelnik  je spomenuo i projekte koji je su strateški važni projekti zajednički gradu i županiji, a pritom je mislilo na projekte Luka Slavonski brod, spojna cesta Đure Đakovića sa sjevernom veznom cestom, Istočna vezna cesta i i dr. Nadalje, na sastanku se govorilo i o projektima koji su važni za cijelu Slavoniju i Baranju. Gradonačelnik Mirko Duspara posebno je pozdravio donošenje Zakona o porezima koji će dobar način pomoći lokalnoj samoupravi. Istaknuo je želju da se što prije riješi problem Sveučilišta Slavonski brod i OŠ „Milan Amruš“ s nadom da će se to iduće godine riješiti i realizirati. Također, ministra financija Zdravka Marića uputio je na to da se pokuša smanjiti porez na dobit koji je izuzetno važan za investitore koji dolaze u Slavonski Brod.

Na samoj 3. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, izložila je informacije o provedbi Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, a potom je ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić govorila o mjerama poticanja ulaganja i ostvarivanja EU potpora za poduzetnike na području Slavonije, Baranje i Srijema. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković ukazao je na mogućnosti unapređenja prometne infrastrukture na području pet slavonskih županija, a o stavljanju u funkciju neaktivne državne imovine za razvoj jedinica lokalne samouprave izvjestio je ministar državne imovine Goran Marić. Bilo je i riječi o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske  o čijem je nacrtu prijedloga govorila ministrica Gabrijela Žalac. U zaključnu raspravu uključili su pozvani članovi Savjeta i župani, gradonačelnici te ostali uzvanici, cijela sjednica je bila u cijelosti medijski praćena.

 

IMG_9617_resize.JPG IMG_9628_resize.JPG IMG_9634_resize.JPG

IMG_9642_resize.JPG IMG_9645_resize.JPG IMG_9650_resize.JPG

IMG_9653_resize.JPG IMG_9657_resize.JPG IMG_9678_resize.JPG

IMG_9693_resize.JPG IMG_9716_resize.JPG IMG_9722_resize.JPG

IMG_9728_resize.JPG IMG_9737_resize.JPG IMG_9738_resize.JPG

IMG_9744_resize.JPG IMG_9760_resize.JPG IMG_9764_resize.JPG

IMG_9779_resize.JPG IMG_9784_resize.JPG IMG_9793_resize.JPG

IMG_9798_resize.JPG naslovna_resize.JPG