Ispis
Kategorija: Vijesti
presrtl.jpgNa današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Mirko Duspara i direktor Brod plina Dalibor Pudić reagirali su na uznemirujuće dezinformacije objavljene u Vijestima RTL TV sinoć (srijeda) u 18,30 sati. Nije bilo nikakvih poremećaja ni kvarova u opskrbi pitkom vodom na području Grada, a zbog unemiravanja javnosti ovakvim grubim dezinformacijama razmatra se mogućnost podnošenja sudske tužbe. Sukladno Zakonu o medijima, Grad je RTL Televiziji uputio zahtjev za ispravkom netočne informacije i isprikom građanima Slavonskog Broda. 

presrtl1.jpgPRILOG  O  ZAGAĐENJU ZRAKA S UVODOM O PITKOJ VODI !
-Sukladno čl. 40.Zakona o medijima (NN 59/04), zahtijevamo ispravak netočne informacije objavljene u Glavnim vijestima RTL TV u srijedu 25.veljače u 18,30 sati.
Potpuno su neistiniti navodi da su u Slavonskom Brodu „ponovo problemi s pitkom vodom, da je zbog novog kvara bez nje do daljnjega ostalo još 66 kućanstava i da je oko tisuću građana bez pitke vode“. Također je apsolutna dezinformacija da je „Brod plin priopćio da je u toplinskoj podstanici jučer pukla cijev i da se voda iz toplovoda izmiješala sa sanitarnom vodom“.
Prilog ilustriran snimkama bosanskobrodske Rafinerije nafte i izjavama dožupana i dvoje Brođana u vezi onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu, trebao je govoriti o trenutno aktualnom problemu sa zagađenjem zraka iz Rafinerije nafte Bosanski Brod. 
Izražavamo čuđenje i u ime uznemirenih građana ogorčenje zbog površno i neprofesionalnog napravljenog priloga u kome je u najavi izrečena potpuna neistina o davno riješenom problemu pitke vode, a u nastavku se bez ikakva uvoda emitiraju izjave o trenutno aktualnom ekološkom problemu.
Uz  ispravak potpuno netočne informacije o problemu s pitkom vodom, zahtijevamo ispriku građanima Slavonskog Broda i objavljivanje točne informacije o složenom problemu zagađenja zraka iz Rafinerije nafte u susjednoj Bosni i Hercegovini, stoji u zahtjevu upućenom uredniku Informativnog programa RTL TV.

TEKST PRILOGA EMITIRANOG U VIJESTIMA RTL TV 25.VELJAČE:
VIJESTI RTL. 25.2.2009. U 18,30 SATI
U Slavonskom Brodu ponovno problemi s pitkom vodom! Zbog novog kvara bez nje do daljnjega ostaje još 66 kućanstava. Tako je sada oko tisuću građana bez pitke vode.
Brod plin priopćio je da je jučer ujutro u toplinskoj podstanici pukla cijev te se voda iz toplovoda izmiješala sa sanitarnom vodom. POdsjetimo, krajem prošle godine zbog kvara na dotrajalom toplovodnom sustavu pitka voda u dvama slavonskobrodskim naseljima onAEčišćena je. Više od 200 kućanstava još nije dobilo pitku vodu, jer se cijevi u tim zgradama i dalje Ispiru.
IZJAVE:
DAVOR  VLAOVIĆ, ZAMJENIK ŽUPANA:
   -O tome je obaviješteno i Ministarstvo, i tražit ćemo da se tu uključi u rješavanje ovog problema i Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo zaštite okoliša. Normalno da će tu sudjelovati i Županija iGrad Slavonski Brod.
ANKETA:
ANONIMNI GRAĐANIN:
  -Ja ne znam, mi zovemo 112,  nemaš koga drugog zvati. Zvao sam ih deset puta, nemamo koga, što vi kažete-koga bi zvali ?
ANONIMNA GRAĐANKA:
   -Nekad je strašno, smrdi, a nekad jako bučno, a sad što rade – ne znam !