fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

monografija.JPG

U Kazališno – koncertnoj dvorani „Ivana Brlić – Mažuranić“ danas je predstavljena monografija „Industrija Đuro Đaković - 90 godina strojogradnje u Slavonskom Brodu“ 
U pitanju je uistinu opsežno djelo pisano šest godina u kojem je sažeto devedeset godina postojanja i rada „Đure Đakovića“. Na monografiji je radila uistinu impresivna skupina od čak šezdeset autora uz još tridesetak suradnika. Uglavnom se radi o bivšim djelatnicima „Đure Đakovića“.
 
Knjiga je izdana u velikom formatu, ima 668 stranica, a uz monografiju je priložen i DVD s oko dvije tisuće fotografija iz života i rada tvornice u razdoblju od 1921. do 2011.godine.
 
Predstavljanju monografije prisustvovali su i ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, dipl.ing, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, dr.med, te župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, dr.vet.med.
 
Kako je u svom pozdravnom govoru istaknuo ministar Vrdoljak „Đuro Đaković uistinu je ime koje po pitanju konkurentnosti i kvalitete proizvoda prelazi ne samo granice Hrvatske nego i Europe. 

mt_gallery