fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti
U Galeriji Ivana Meštrovića u Splitu jučer je svečano otvorena izložba split.jpg. Ružić je i sam autor dijela skulptura.
 
Izložba će biti otvorena do 13. veljače iduće godine i daje uvid u najbolju kolekciju kiparskih radova koji se nalaze u Galeriji umjetnina grada Slavonskog Broda.
 
Na otvorenju izložbe o suradnji dviju galerijskih institucija govorio je ravnatelj Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda g. Branimir Pešut istaknuvši važnost suradnje sa splitskom galerijom koja traje već nekoliko godina. Andro Krstulović Opara ravnatelj Galerije Meštrović rekao je kako je zbirka uistinu jedinstvena jer nastala kao plod darivanja hrvatskih umjetnika svom kolegi, prijatelju i profesoru.
 
Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Slavonskog Broda mr.sc Zoran Ivanović naglašavajući kako su se ovim kulturnim projektom povezale Slavonija i Dalmacija. O Ružićevom djelu i njegovom značaju za hrvatsku umjetnost i kiparstvo govorio je i akademik Kuzma Kovačić.
 
U Noći muzeja, krajem siječnja, bit će predstavljena i publikacija s izložbe s tekstovima profesora Branimira Pešuta, ravnatelja Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda, kustosice te ustanove Romane Tekić, te Andre Krstulovića Opare.

mt_gallery