fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Grb Slavonskog Broda

Potaknuti jučerašnjim događajem, koji je ponovno potvrdio kako politički stavovi pojedinih gradskih vijećnika često zasjenjuju očekivane razumne reakcije i postupke, ovim putem Gradska uprava Grada Slavonskog Broda mora informirati javnost o slijedećem. 
 
Naime, nakon što je jučer primljena dojava o pronalasku neeksplodirane zrakoplovne bombe iz Drugog svjetskog rata u Jagićevoj ulici na kućnom broju 62, Grad Slavonski Brod je sukladno naputku PU brodsko-posavske poduzeo sigurnosne mjere kako bi se zaštitili građani koji žive u blizini navedene lokacije.
 
Tako je određena zona evakuacije prilikom postupka vađenja , transporta i sigurnog uništenja bombe. Grad je o svemu obavijestio predstavnike medija, te Mjesni odbor Lutvinka koji ima dužnost upozoriti građane na potencijalnu opasnost ove situacije. 
 
Na žalost, iako je telefonski obaviješten o mjerama koje mora poduzeti i iskoordinirati predsjednik Mjesnog odbora Lutvinka g. Stribor Valenta odbio je sudjelovati u postupku informiranja i evakuiranja građana. Štoviše, kasnije je čak odbio primiti i službeni dopis Grada Slavonskog Broda u kojem se navode podatci iznimno važni za sigurnost građana Slavonskog Broda. Gradska uprava Grada Slavonskog Broda nemalo je iznenađena, štoviše osupnuta ovakvom reakcijom predsjednika Mjesnog odbora Lutvinka, ujedno gradskog vijećnika, koji je ovakvim postupkom sigurnost građana Slavonskog Broda podredio svojim osobnim političkim stavovima.
 
Građani Slavonskog Broda su, bez obzira na ovakve iracionalne pokušaje narušavanja njihove sigurnosti, pravovremeno informirani i evakuirani s potencijalno opasnog područja.