fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

finale.JPG

Koncertom nagrađenih orkestara sinoć je u KKD „Ivana Brlić- Mažuranić“ završio 3. Međunarodni festival harmonike „Bela pl. Panthy“. Ove su godine domaćini festivala brodski harmonikaši osvojili nagradu za treće mjesto u ukupnom poretku prema osvojenim bodovima.  Nagrada za drugo mjesto otišla je u ruke Gradskog harmonikaškog orkestra HKUD-a „Dinara Livno“, kojemu je ovo ujedno bio prvi nastup na ovakvom natjecanju.
 
Grand prix osvojio je Orkestar harmonike AKUD-a „Sonja Marinković“ iz Novog Sada. Kup Grada Slavonskog Broda dirigentu orkestra Goranu Peniću uručio je gradonačelnik Mirko Duspara dr.med, koji je i službeno zatvorio festival. 
U sklopu završne večeri 3. Međunarodnog festivala harmonike predstavljeni su i najbolji radovi osnovnoškolaca i srednjoškolaca nastali u sklopu likovnog i literarnog natječaja „ Priča o jednom harmonikašu“.U natječaju koji je raspisao Brodski harmonikaški orkestar „Bela pl. Panthy“ u suradnji s Gradskom knjižnicom Slavonski Brod sudjelovao je 131 učenik s područja Brodsko-posavske županije.

mt_gallery