fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

polemike.JPG

Polemike i optužbe na račun gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Duspare, dr.med i Gradske uprave već od prve minute obilježile su 25. sjednicu Gradskog vijeća. Naime, gradski vijećnici nisu se mogli dogovoriti čak ni oko točki dnevnog reda,  niti oko njihovog redoslijeda. U konačnici je dogovoreno da se na dnevni red 25. sjednice Gradskog vijeća uvrste tri točke; Prijedlog odluke o razrješenju članova Komisije za odabir studenata, Prijedlog Odluke o imenovanju članova Komisije za odabir studenata, te Prijedlog Zaključka o zagađenju zraka u Slavonskom Brodu.
 
Aktualno prijepodne započelo je s pitanjima koja su se uglavnom odnosila na problem zagađenja zraka u Slavonskom Brodu. No, na žalost i na Gradskom vijeću zasjenilo ga je politiziranje cijele situacije.
Sjednica je kulminirala u trenutku kada je gradski vijećnik SDP-a Stribor Valenta, u kontekstu postavljenog pitanja o dinamici radova na Gradskoj tržnici, optužio gradonačelnika Mirka Dusparu, dr.med da je u vrijeme izvođenja radova na Gradskoj tržnici kupio stan od izvođača radova na tržnici- „Gradnje d.o.o“ iz Osijeka. 
 
Gradonačelnik je nakon toga napustio sjednicu i sazvao izvanrednu tiskovnu konferenciju na kojoj je izvijestio medije kako će sam kontaktirati krim policiju i inicirati istragu na temelju optužbe SDP-ovog gradskog vijećnika. 
„ Neistine i optužbe na moj račun, koje se iznose na sjednicama Gradskog vijeća, postaju sve gore. Nakon izrečene optužbe zatražio sam zaštitu od predsjednika Gradskog vijeća. S obzirom da je u potpunosti ignorirao moju zamolbu odbijam sudjelovati u radu ovakvog Gradskog vijeća, a kada dobijem izvješće krim policije odmah ću izvijestiti predstavnike medija“- zaključio je gradonačelnik Duspara.
 
 
Nakon izvanredne tiskovne konferencije sjednicu su napustili i pročelnici Upravnih odjela Grada Slavonskog Broda, s obzirom da je gradonačelnik Mirko Duspara, dr.med  zatražio skidanje s dnevnog reda sjednice svih točki kojima je predlagatelj. 
 
Gradski vijećnici tako su danas raspravljaju o slijedećim točkama; 
- Prijedlog Odluke o razrješenju dosadašnjeg člana Upravnog vijeća javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda
- Prijedlog Odluke o imenovanju predsjednika Upravnog vijeća javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda
- Prijedlog Odluke o imenovanju članova Komisije za odabir studenata
- Prijedlog Odluke o imenovanju članova komisije za odabir studenata
- Prijedlog Zaključka o odobravanju Programa rada Savjeta mladih Grada Slavonskog Broda za 2013. godinu.
-Prijedlog Zaključka o zagađenju zraka u Slavonskom Brodu


mt_gallery