fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

INVALNAGRAD_39_resize.JPGU povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3.prosinca) i međunarodne godine volontera, na svečanoj sjednici Povjerenstva za osobe s invaliditetom danas su proglašeni dobitnici nagrada za volontiranje te zapošljavanje osoba s invaliditetom.
Godišnje nagrade za volonterski angažman pojedinca dobile su volonterke Ferida Bošnjak i Anđa Valić, dok je u kategoriji volonterske nagrade za primjere dobre prakse uključivanja volontera nagrađen Dječji vrtići Cekin.
U partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom nagrađene su tvrtke koje već dulji niz godina podržavaju program zapošljavanja uz podršku za osobe s intelektualnim teškoćama: RIO-PAK, vlasnika Mate Markovića i  REKORD TIM, vlasnika Marka Pejića. Grad Slavonski Brod prvi je u Hrvatskoj koji je utemeljio ovu nagradu za poslodavce koji se ističu zapošljavanjem invalida.
Uz čestitku povodom Međunarodnog dana invalida, posebnu čestitku svim nagrađenim volonterima i poslodavcima uputio je gradonačelnik dr. Mirko Duspara pohvalivši ovu akciju gradskog Povjerenstva za osobe s invaliditetom s ciljem isticanja svijetlih primjera osoba čije je zalaganje za pomoć sugrađanima, osobito invalidima, društveno prepoznata. 
Obilježavanje 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, nastavlja se u subotu 3.prosinca u u Slavonskom restoranu gdje će se na zajedničkom druženju okupiti oko 400 članova svih udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom, a dolazak Svetog Nikole zasigurno će obradovati  najmlađe. mt_gallery: