fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti
GV18.jpgNa 18.sjednici Gradskog vijeća kojoj su nazočila 24 vijećnika najviše vremena utrošeno je na prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća u 1.čitanju i njegovu usklađivanju sa Statutom Grada. Nakon višesatne rasprave glasovano je o prijedlozima promjena tridesetak članaka Poslovnika, a konačan prijedlog novog Poslovnika o radu Gradskog vijeća bit će pripremljen za usvajanje na sljedećoj sjednici Vijeća.
Iz predloženog dnevnog reda povučen je prijedlog odluke o socijalnoj skrbi Grada Slavonskog Broda, a dodano izvješće o provedbi zaključka s prošle sjednice o davanju suglasnosti za zaključenje ugovora za sanaciju odlagališta Vijuš.
Većinom glasova usvojeni su prijedlozi odluka o komunalnim djelatnostima koje se mogu obavljati na temelju pisanog ugovora, Program održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2012. godini te o odobravanju programa rada Savjeta mladih Grada Slavonskog Broda za 2012. godinu.
K znanju je primljeno izvješće o provedbi zaključka s prošle sjednice o davanju suglasnosti za zaključenje ugovora za sanaciju odlagališta Vijuš prema kojem je nakon jučer pristiglog odgovora iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi pripreme dodatka ugovora Grad u obvezi dostaviti Fondu svu dokumentaciju o izmještanju otpada radi pripreme parcele za gradnju pročistača otpadnih voda.
GV18A.jpg