fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti
DJETJED46.jpgOd 3. do 9. listopada u Hrvatskoj se obilježava Dječji tjedan pod geslom „Ljubav djeci prije svega“ te s porukom javnosti „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge“.
Tradicionalna godišnja akcija posvećena djeci u prvom tjednu listopada provodi se i u svim osnovnim školama na području Grada Slavonskog Broda raznolikim aktivnostima među učenicima razredne nastave koje je danas posjetila zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti Ilijana Vrbat Pejić.
Učenici nižih razreda Osnovne škole Hugo Badalić i Dragutin Tadijanović, kao i njihovi vršnjaci iz ostalih škola,  današnje prijepodne proveli su slikajući na pločniku ispred škola i šaljući odraslima brojne prigodne poruke, u brojnim sportskim igrama - od graničara, skakanja u vrećama i nošenja krumpira u žlicama do vožnji rolama, pjevanju, a do kraja tjedna uživat će i u izletima i posjetama kazališnim predstavama. U ponedjeljak će za sve mališane Dječje kazalište Ivana Brlić Mažuranić i Kazališno-koncertnoj dvorani izvesti nekoliko predstava Kositrenog vojnika.
Uz ostalo, ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeravanje pozornosti najšire javnosti na potrebu ostvarivanja prava djeteta i provedbe odabranih aktivnosti za djecu, organizacija posebnih i prigodno odabranih igara, priredbe sa stvaralačkim aktivnostima djece i za djecu te poticanje  volonterskog, stručnog i društvenog rada odraslih s djecom. 
mt_gallery: