fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

matura20.jpgGrad Slavonski  Brod četrnaestu godinu zaredom organizirao je Dan maturanata, završnu svečanost za 1600 maturanata brodskih srednjih škola, u suradnji s Brodsko-posavskom županijom, Policijskom upravom, Sigurnost Buzov i ravnateljima srednjih škola.
Nakon mimohoda  šarene povorke maturanata u maštovitim odorama gradskim ulicama, na Korzu je priređen koncert „Bravo banda“ u kojem je uz 1600 maturanata uživalo i oko 5.000 posjetitelja.
Čestitke svim maturantima na završetku školovanja i ponašanju uz želje za uspjehom na ispitu zrelosti i daljnjem školovanju uputio je gradonačelnik Mirko Duspara poručivši im da su najbolji u Hrvatskoj što su dokazali i rastjeravši kišu.
Grad Slavonski Brod među rijetkim je gradovima koji na ovakav način organiziraju ispraćaj od srednje škole. Pored koncerta i organiziranog prijevoza kućama, Grad je nagradio i maturante koji su se iskazali ukupnim dojmom - ponašanjem, maštovitim izgledom, ekipnim držanjem, veseljem. Izletom u Bizovac nagrađen je 4 h razred Gimnazije Matija Mesić, matematičare koji su za ovu priliku izgledali kao aristokrati.
Pozitivni dojmovi s ovogodišnje završne priredbe dokazuju da s ovakvim načinom obilježavanja dana maturanata treba nastaviti i ubuduće. 

mt_gallery: