fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Harmon19.jpgPovodom uspješnog završetka lani pokrenute akcije nabave novih instrumenata za Brodski harmonikaški orkestar „Bela pl. Panthy“ na današnjoj medijskoj konferenciji predstavljeno je šest novih harmonika i dodijeljene zahvalnice zaslužnim sponzorima među kojima je najznačajniji Grad Slavonski Brod.
Tom prigodom članovi orkestra pod vodstvom prof. Sanje Nuhanović izveli su kratki glazbeni program dokazavši da će s novim instrumentima zvuk harmonikaškog orkestra biti još kvalitetniji i spremniji za nova natjecateljska iskušenja od kojih je prvi već sredinom svibnja u austrijskom Innsbrucku na najvećem europskom festivalu harmonikaških orkestara. 
Predsjednik Brodskog harmonikaškog orkestra Siniša Panthy zahvalio se svim sponzorima koji su pomogli da se nabave novi instrumenti, prvi puta nakon osnutka orkestra 1966.godine. Posebna zahvalnost odana je gradu Slavonskom Brodu i gradonačelniku Mirku Duspari na svesrdnoj potpori ovoj akciji kao i stvaranju boljih uvjeta za djelovanje orkestra. 
Zahvalnicu je primila zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić zahvalivši tom prilikom svim članovima harmonikaškog orkestra, već desetljećima dokazanog velikog glazbenog promotora svoga grada.
Za kupnju šest vrhunskih harmonika marke Pigini trebalo je skupiti 260.000 kuna od čega je skoro polovinu (120.000 kuna) osigurao Grad. Kako Brodski harmonikaški orkestar broji ukupno 25 članova, potreba za nastavkom obnavljanja instrumenata još će dugo postojati.
Zanimljivo je da se među istaknutim sponzorima kojima su dodijeljene zahvalnice nalazi i proslavljeni nogometaš Bayerna, nekoć i Marsonije, dokazani veliki prijatelj brodskog orkestra Ivica Olić.

Harmon.jpg