fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti
NULASIROMA.jpgGrad Slavonski Brod aktivno je i ove godine podržao akciju „Jedna svijeća za svjetlo u obitelji“ Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, Bračnog i obiteljskog savjetovališta i Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja iz Slavonskog Broda u suradnji s Caritasom slavonskobrodskog dekanata koja je danas započela simboličnim paljenjem svijeće na „Cipeliću“.
Akcija „Jedna svijeća za svjetlo u obitelji“ provodit će se do Cvjetnice u župama Slavonskobrodskog dekanata gdje će se prije ili poslije misnih slavlja na prigodnim mjestima prodavati svijeće s promidžbenim letkom po simboličnoj cijeni od 5 kuna. Prihod od prodanih svijeća namijenjen je za potrebe rada stručnih suradnika obaju Savjetovališta u Slavonskom Brodu, prije svega za psihološku pomoć djeci, svim žrtvama obiteljskog nasilja i drugoj djeci s različitim emocionalnim poteškoćama.
U ime Grada zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić kupila je svijeće i u društvu ravnatelja nadbiskupijskog i dekanatskog Caritasa vlč. Ivice Rebića i vlč. Markana Kormanjoša potpisala peticiju „Nula siromaštva“ koju Caritas provodi u sklopu kampanje kojom poziva javnost na aktivno uključivanje u borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti.
Kampanjom „Nula siromaštva“ Caritas Europe u europskoj godini borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti nudi viziju drukčijeg svijeta u kojem nitko nije prisiljen živjeti na ulici ili prerano umrijeti jer si ne može priuštiti zdravstvenu skrb.
Nulasiroma1.jpg