fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

odbojkasice.jpgU organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Slavonskog Broda na prigodnoj svečanosti u prepunoj dvorani HVIDRE proglašeni su najbolji sportaši i ekipe, perspektivni mladi sportaši, školski-sportski klubovi, udruge i sportski djelatnici u 2009. godini.
Na temelju prijedloga sportskih udruga, članovi Upravnog odbora gradske Zajednice sportskih udruga odabrali su najuspješnije sportaše. Za najbolju žensku ekipu proglašen je Ženski odbojkaški klub Marsonia, drugi je Ženski nogometni klub Viktorija, a treći Ženski košarkaški klub Brod. Kod muških ekipa, pokal za prvo mjesto pripao je Karate klubu Slavonski Brod, drugi je Kajak-kanu klub Marsonia, a treći Košarkaški klub Brod-Svjetlost. Najuspješnija sportašica je kajakašica Marsonije Lorena Buljan ispred Ivane Bilešić (Twirling klub Cascavela) i Paule Konopke (Atletski klub Marsonia). Najuspješniji sportaš je kajakaš Marsonije Marko Lipovac, drugi je karataš Tomislav Stepić, a treći tekvandoaš Alfa Broda Kristijan Katušić.  Za veliki doprinos razvoju sporta u gradu priznanje su dobili zaslužni sportski djelatnici Stipan Miljković, Svetislav Bida, Šimun Stanić i Josip Grubišić. Posebna priznanja uručena su NK Marsonia povodom 100.godišnjice postojanja i apsolutnoj svjetskoj prvakinji u body fitnessu Zrinki Fišer.
Tijekom prošle godine više od 3.700 mladih sportaša organizirano u 90 sportskih udruga u 35 sportskih grana pod vodstvom 141 trenera i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture ostvarili su izvrsne rezultate zbog kojih je njih 130 nadarenih dobilo priznanja. Također, priznanja su zavrijedili i najbolji školski sportski klubovi: "Goran" OŠ Ivan Goran Kovačić, Klasične gimnazije fra Marijan Lanosović i Srednje medicinske škole. Za najuspješnije sportaše s invaliditetom proglašeni su Evica Šerfez, Ranko Milutinović i Edin Havić, dok je za promicanje sporta nagradu primio Karate klub Slavonski Brod.
Nagrade i priznanja su, pored članova Upravnog odbora Zajednice sportskih udruga, uručili i zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić i pročelnici Dubravka Marković i Davor Rogić. Pozdravljajući brojne sportaša uz zahvalu za velik trud i odlične rezultate kojima su promicali ime Grada, zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić poručila je da će Grad nastaviti ulagati u stvaranje još boljih uvjeta za razvoj sporta i programa koji će okupljati mlade.

karateklubsb.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lorenabuljan.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MarkoLipovac.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Izbor sportasi09.jpg