fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Brodski harmonikaški orkestar „Bela pl. Panthy“ u prosincu prošle godine sudjelovao je na jednom od najprestižnijih festivala "Confédération Mondiale de l'Accordéon" te u kategoriji Orchestra Showband osvojio zlato s osvojenih 23,81 od maksimalnih 25 bodova. Natjecanje se zbog epidemioloških mjera održavalo online, a članovi žirija bila su 13 najrespektabilnija harmonikaška svjetska imena. Tom prigodom gradonačelnik Mirko Duspara danas je u Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda održao prijem za predstavnike orkestra na čelu s njihovom voditeljicom Sanjom Nuhanović.

„Uvijek sam govorio da ste vi najbolji harmonikaški orkestar na svijetu i ovim svojim rezultatima to i potvrđujete. Čestitam vam u ime Grada Slavonskog Broda, vi ste ponos ovoga grada jer ste toliko toga dobrog napravili i osvojili brojne nagrade na natjecanjima na kojima ste sudjelovali. Podršku Grada imate, nastavite i dalje raditi ovako uspješno.“, poručio je harmonikašima gradonačelnik Mirko Duspara.  

Harmonikaški orkestar osnovan je 1966. godine pod nazivom Omladinski harmonikaški orkestar, a današnji naziv Brodski harmonikaški orkestar „Bela pl. Panthy“ nosi od 2004. godine u čast i kao sjećanje na osnivača i dugogodišnjeg voditelja orkestra Belu pl. Panthyja. Od 2010. godine brodski orkestar organizator je i Međunarodnog festivala harmonike „Bela pl. Panthy“ na kojemu sudjeluju orkestri, ali i solisti te komorni sastavi. Tijekom svog dugogodišnjeg djelovanja Brodski harmonikaški orkestar sudjelovao je na različitim natjecanjima i gostovao u mnogim gradovima diljem Republike Hrvatske, ali i Europe te osvojio brojne nagrade. Za svoj su rad primili i nekoliko javnih priznanja, a od 2007. godine pa sve do danas orkestar vodi Sanja Nuhanović.

Voditeljica orkestra na prijemu je zahvalila gradonačelniku za dugogodišnju podršku koju Grad pruža Brodskom harmonikaškom orkestru „Bela pl. Panthy“, a uz gradonačelnika i brodske harmonikaše prijemu je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Zlatarević.

IMG_3275_resize.JPG IMG_3279_resize.JPG IMG_3281_resize.JPG

IMG_3285_resize.JPG IMG_3287_resize.JPG IMG_3292_resize.JPG

IMG_3296_resize.JPG IMG_3298_resize.JPG IMG_3309_resize.JPG