fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Gradonačelnik Mirko Duspara i đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić danas su potpisali ugovor o pravu građenja katoličke osnovne škole u Slavonskom Brodu. Ovim ugovorom Đakovačko-osječka nadbiskupija stekla je pravo građenja navedene školske ustanove u Ulici Anastasa Popovića, a za što će plaćati mjesečnu najamninu. Nakon 10 godina, Đakovačko-osječka nadbiskupija može zemljište i otkupiti od Grada pri čemu se cijena zemljišta umanjuje za iznos do tada uplaćenih mjesečnih naknada za pravo građenja. Veličina zemljišta na kojemu će se graditi katolička osnovna škola je 13 976 m2, a vrijednost zemljišta je 2.170.000,00 kuna. 

„Posebno me veseli da je današnji razlog nadbiskupovog dolaska potpisivanje jednog važnog ugovora o pravu građenja buduće katoličke osnovne škole u gradu Slavonskom Brodu. Kao gradonačelnik ovoga grada mogu reći da puno ulažemo u osnovne škole i dječje vrtiće i veseli me da ćemo dobiti novu školu koja je bitna za naš grad i naše učenike. Siguran sam da će to biti jedan dobar projekt i da će puno učenika pohađati prvu katoličku školu u Slavonskom Brodu.“, poručio je gradonačelnik Mirko Duspara.

Nadbiskup đakovačko-osječki, mons. Đuro Hranić, zahvalio je Gradu Slavonskom Brodu na otvorenosti i dobroj suradnji u vezi projekta izgradnje katoličke osnovne škole. „Nadbiskupija je odlučila na svojim forumima da bismo uz Klasičnu gimnaziju fra Marijana Lanosovića ovdje u Slavonskom Brodu otvorili i osnovnu školu. Preuzeli smo kao nadbiskupija na sebe tu zadaću i kontaktirali Grad Slavonski Brod kako bismo pronašli najpogodniju lokaciju za gradnju. Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim suradnicima za razumijevanje i podršku u tom našem naumu i projektu osnivanja i otvaranja katoličke osnovne škole.“, istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora mons. Đuro Hranić.

IMG_0311_resize.JPG IMG_0312_resize.JPG IMG_0313_resize.JPG

IMG_0315_resize.JPG IMG_0317_resize.JPG IMG_0318_resize.JPG

IMG_0323_resize.JPG IMG_0329_resize.JPG IMG_0331_resize.JPG

IMG_0334_resize.JPG IMG_0336_resize.JPG