fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Oprema za novorođenčad u vrijednosti od 5.000 kuna danas je dostavljena u pet brodskih obitelji. Dodijeljena oprema obuhvaća krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode, a ovom se pronatalitetnom mjerom, koju je Grad Slavonski Brod uveo među prvima u Hrvatskoj, svakom prvorođenom djetetu u obitelji žele omogućiti jednaki uvjeti na početku života bez obzira na financijske mogućnosti u obitelji.

Onim obiteljima koje već posjeduju dio opreme, Grad je osigurao novčanu pomoć u vrijednosti od 1.000 kuna kako bi nadopunili ono što im nedostaje za novorođenče, a uz sve navedeno, Grad Slavonski Brod isplaćuje i jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 2.500 kuna za prvo dijete, 3.500 kuna za drugo dijete te 5.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete. Nadalje, svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje i pravo na božićnicu.

Uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjev za jednokratnu novčanu naknadu možete pronaći na danim poveznicama.

Oprema za prvorođeno dijete

Jednokratna novčana naknada

Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave: 217-022.