fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

vukovarkreso.jpgOvogodišnje „Dane sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2009.“ zaključila je promocija knjige Brođanina Krešimira Šimića „Suze moje duše“ održana u Pastoralnom centru Sv.Bono Franjevačkog samostana u Vukovaru u  organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.
Pred brojnim poklonicima književnosti iz Vukovara, Zagreba, Slavonskog Broda i drugih hrvatskih gradova o ovoj dirljivoj knjizi i nadarenom mladom autoru govorili su umirovljeni pukovnik HV Damir Vinković iz Malina i predsjednica Zajednice udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Nedjeljka Balog. Stihove Šimićevih pjesama posvećenih pokojnom ocu i stricu, kao i svim hrvatskim braniteljima i onima koji su proživjeli patnje Domovinskog rata, sugestivno je kazivao pjesnik iz Knina Ante Nadomir Tadić Šutra.
Intima Krešimirove duše prožeta bolnim osjećajima koje proživljavaju potomci poginulih branitelja u odrastanju bez očeve skrbi dirnula je u srce sve nazočne, osobito vukovarskog gradonačelnika, branitelja i  logoraša Željka Sabu koji u pozdravnoj riječi nije mogao suspregnuti suze.
U ime grada Slavonskog Broda autora i sve posjetitelje pozdravio je zamjenik gradonačelnika Zoran Ivanović istaknuvši kako Krešini emotivni stihovi čuvaju dostojnu uspomenu na sve hrvatske branitelje i brane temelje hrvatske opstojnosti.
Naredna promocija Šimićeve knjige „Suze moje duše“ planirana je početkom prosinca u Dubrovniku.